Pokrivanje silaže

Učlanjen(a)
21 Avg 2009
Poruka
4.692
Lokacija
Stubal, Kraljevo
Neko to radi zemljom,neko peskom,dobra ideja je da to budu betonske ploče.Juče sam kod drugara video male,uske džakove ispunjene peskom.Doneli su mu roditelji iz Švajcarske.Ima li neko informaciju o tome da li se prave i kod nas.
 

bato87

Član
Učlanjen(a)
23 Dec 2009
Poruka
1.236
Lokacija
Bijeljina, R.Srpska
Bolje i to nego slama. Ja sam na moju stavjao betonske ploce a onda IDIOT bale Sudanke da sunce ne bi spalilo najlon. A misevi, joj majko moja zar mogu katastrofu napravit gdje je probusio ne valja 5 kolica. sledece godne samo najlon, dvostruki da sunce ne spali donji najlon i betonske ploce.
 

VetMed

Član
Učlanjen(a)
12 Feb 2010
Poruka
205
Lokacija
Bajina Basta
svaka cast prijatelju, i ja godinama pokrivam samo peskom i nema da se kvari. provereno najbolje. a to sa slamom :haha:
 

bato87

Član
Učlanjen(a)
23 Dec 2009
Poruka
1.236
Lokacija
Bijeljina, R.Srpska
jedini problem sa peskom je sto zaledi kada je mraz pa je zezenje ukloniti ga da se dodje do silaze, inace je jedno od najboljih resenja.
 

cukaneca

Novajlija
Učlanjen(a)
21 Sep 2008
Poruka
2.090
Lokacija
kambodza
ubedljivo najbolje resenje je voda jer vrsi najbolji i isti pritisak na najlon ali se ne moze koristiti u svim jamama. ja je sipam u okruglu koju otvaram u prolece kad potrosim normalnu pravougaonu koju pokrivam zutim peskom
Post je spojen: [time]1267425381[/time]
_________________________________________________
nije bilo potrebno otvarati ovu temu jer vec postoji tema silaze. ovako se samo bespotrebno rasplinjava
 

Nicyolas

Član
Učlanjen(a)
10 Jan 2010
Poruka
651
Lokacija
Pozarevac
Ja radim silazi na zemlji najlon silaza pa najlon i gore zemlja i nema nista a i u sliosu imam ali to tek negde otvaram u maju ovu jos nisam potrosio !
 

ivanm

Član
Učlanjen(a)
25 Okt 2009
Poruka
606
Lokacija
Пожаревац и Гај (Ковински)
E, ja sam čitao i slušao milion saveta čime pokrivati, šta uraditi , a onda kada sam trebao da pravim silažu nisam imao mogućnosti za ničim drugim sem običnim najlonom koji pritisnem sa po kojom ciglom i starom gumom (tek da ga ne podigne košava , koja u Banatu, hvala Bogu nikad ne duva više od 90km/h).
Tek za informaciju, ako je silaza dobro ugažena i dovoljno vlažna nece se pokvariti više od 5-6 cm!!! Na debljini id 1.8 metara zanemarljivo malo. Na 12 vogona odbacim nešto manje od 2tone. (1.5%)
Nema skidanja peska, zezanja i svega ostalog. Svako ko ne veruje neka proba kod sebe na maloj količini videće da je ovo sasvim dovoljnoi. :ppozdrav:
 

farmil

Član
Učlanjen(a)
25 Jan 2009
Poruka
163
Lokacija
Krusevac
nije stvar u bacanju, već u tome što treba da je biraš , šta je dobro ,a šta ne. zato je bolje da se n e pokvari
 

miljko

Član
Učlanjen(a)
23 Nov 2008
Poruka
864
Lokacija
Pozarevac
ako vam nesto znaci mozete da pogledate na nasoj web stranici www.ovca.rs na prvoj strani ima par slika za vreme pravljenja silaze i pokrivanje, mozda nekom nesto koristi. Mi pravimo oko 9-10vagona lucerkine senaze i ili 15 vagona kukuruzne a bacimo mozda pola tone ukupno od obe. Mi hranimo ovce silazom a one su mnogo osetljivije od goveda pa je dobar kvalitet silaze neophodan
pozdrav
 
Vrh