Tintoreti
Član
Prevremene grancice na sadnicama koriste poneki "stariji visnjari" i njih ostavljaju za formiranje krosnje jer dobijaju pre rodnost nego sa sadnica bez prevremenih grancica, to sam saznao od rasadnicara ali sve ima svoju cenu, te grancice sto rece kolega nisu povoljne za stvaranje krosnje i posto se formiraju jako nisko, ali to nekome nesmeta, izgled i formiranje krosnje, pa tako dobiju vocku koja je patuljasta i izgleda kao zbun ali pre stigne na rod.
Ja pri sadnji djubrim samo vestackim Yara 7-12-25 i linzer mislim da je 8-16-18 +8s po 100gr pri sadnji i nista vise, zasad. Savetovali su me da pri sadnji ne ubacujem nista od stajskog (kompleksnih) djubriva u jamice zbog nezeljenih gljivica i zaraze, sad dali je to tacno nebih da se kockam pri sadnji, a kasnije mozda i podjubrim nekim od prirodnih djubriva.
Ja pri sadnji djubrim samo vestackim Yara 7-12-25 i linzer mislim da je 8-16-18 +8s po 100gr pri sadnji i nista vise, zasad. Savetovali su me da pri sadnji ne ubacujem nista od stajskog (kompleksnih) djubriva u jamice zbog nezeljenih gljivica i zaraze, sad dali je to tacno nebih da se kockam pri sadnji, a kasnije mozda i podjubrim nekim od prirodnih djubriva.