aco.paun
Član
Taj poljoprivrednik je rekorder, Milimor Stojić iz Mirosaljaca i vilamet je u pitanju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Šta biste mi preporučili, čije sadnice da uzmem? Instut Čačak po ceni od 50din/kom, poljoprivrednika čiji su prinosi maline od 20t/ha do 30t/ha po ceni od 0.15€? Ima i treća solucija od komšiluka gde je sadnica max 10din/kom ali ti u komšiluku nemaju veći prinos od 7-8tha.
Ako sam dobro razumeo, imas samo jedan prut zice za vezivanje maline na visini 180cm ?KOD mene je tri god vec 1. na 60 cm a moze i na 40 ili 50 cm i sluzi samo da nosi kpk a druga 3.2 mm na visini 180 cm i samo vezem na nju i nista vise evo tako cu i cetvrtu god ... ___???
Ako sam dobro razumeo, imas samo jedan prut zice za vezivanje maline na visini 180cm ?
To mi je trebalo, hvala na odgovoru, nije prva godina vec druga, proslog proleca posadjene. Da li bi bilo nisko da stavim drugu na 150 i da tako ostane jer montiram na stubove spanere(zatezace) pa je malo nezgodno da to kasnije dizem na 170 (nije nemoguce) ?Prva donja 90 cm,druga gornja 170 cm.
- - - - - - - - - -
Ovo je neki standard,ako ti je prva godina onda gornja zica ide na 150 cm jer lastar u prvoj godini tesko da vise izraste.