Pneumatske sejalice za kukuruz

@dukej, ništa komplikovano (ako je kao na Maji a verujem da jeste) rastavi slobodno. Mehanizam je kao od račne-čegrtaljke. Skineš seger, podlošku i onda vidiš mehanizam. Ili su se potrošili zubi ili su opruge (koje guraju zube) pukle ili je prljavština zabetonirala mehanizam.
Pošto drugi točak radi ne bih gubio vreme da sad to opravljam, imam još 15kj da sejem pa će valda izdržati taj drugi točak (tj njegova bicikl glava). Mnogi ni nemaju lanac na jednom točku pa rade godinama... Posle setve ide remont, moram još neke stvari da uradim...

E, ako nisi završio setvu onda ne diraj. Naravno, ide to i sa jednim lancem. Kod nas na Maji je jedna ta bicikl glava bila pogrešno-loše sastavljena pa je taj točak vukao stalno i napred i nazad. Godinama sam tako sejao dok nisam slučajno skontao kad sam čistio sejalicu.

Дукеј ја сам ове године мењао чауре на бицикли главама иде то без проблема...као и чауре на улазу у кућиште плоче и чауре осовине које носе плоче,и сва четири погонска зубчаника нова.Пипаво јесте али полако.

Nazad
Vrh