Pneumatske sejalice za kukuruz

Moje mišljenje je da ako planira da seje u ledinu ko svetski paori, da to ni ne pokušava. Proći će par godina dok ne uvidi da od toga nema ništa.
Raona sa diskovima, ako imaš teže zemljište ili obična raona ako imaš lakše zemljište i ne beri brigu.

Poslednja izmena:
Koliko bre ovih ulagača za nodet ima? Izgleda da sam opet poručio pogrešne. Jedne nazivaju za kukuruz, neke za repicu...
Evo na slici šta meni treba. Ovo u sredini mi pasuje ovo dole ne!

To u sredini ličii na ulagač za repu, a ovo ispod je kukuruzni ulagač.
Da to su mi rekli i ovamo gde sam naručivao.
U čemu je razlika za ulagače? Meni najviše treba za suncokret. Imam već kući nove (te dole na slici) šta kažu da su za kukuruz. Ali na ove moje limove pasiju samo ti za repicu izgleda. Šta da radim? Da naručim druge limove ili druge ulagače?

Nego imam i ja jedno pitanje pošto sam skoro uzeo pneumatsku nodet. Prodavac kod koga sam je kupio kaže da nije potreban drugi pogonski lanac, već vuče samo preko jednog točka kaže da je bolje tako. Kakav je slučaj kod vas i imate li problema sa dva pogonska lanca
sejemo kod drugara ima dve šestoredne nodet i obe su sa jednim lancem, teramo tako svaki dan bez problema ,zašto je na jedan stvarno ne znam

Ja sam sejao na jedan lanac iz lazloga što sa 4rednom kad seješ u krug, desni točak uvek gazi po markiru i tu bude vlažna zemlja pa nalepi na točak katastrofa. Taj točak bude znatno većeg obima, pa su mi one sklopke što vuku stalno preskakale zbog nejednakosti točkova. Zna da bude poprilično iritantno kad je tako tokom celog dana. Skidanjem desnog lanca taj problem sam rešio, i tako terao ko zna koliko godina.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Danas sam gledao ozduman. Raona sa kontrolom oko 8 hiljada. Diskosna sa kontrolom oko 9 hiljada. Bila je jos i diskosna sa diskosnim ulagacima djubriva i kos za dzambo vrece ali to nisam pitao. Razlika sa podsticajem je nekih 400 eura u cijeni. Vise me zanima sklop i da zrno bude polozeno na istoj dubini. U ledinu necu sijati sigurno bice priprema kako Bog zapovijeda.

Pregledajte dobro creva, meni se sad u setvi desila slična situacija na Soli, s tim da je kod mene vakuum tek nešto malo opao. Kompjuter počeo da mi signalizira da 5. baterija baca manje semena, izađem pregledam sve ok. Nastavim dalje on ponovo pokazuje manje, ja ponovo pregledam sve i sve deluje ok. Treći put kad sam izašao skontam da je crevo iz grede ka 5. bateriji sa donje strane počelo da se cepa. Sreća je što je na samom početku krenulo pa sam mogao da ga skratim jer nemam u rezervi.
Mjerili smo direkt na usisu turbine, sat isto pokazuje, samo malo odlijepi od nulu, a ruku jako privlaci. Trebao bi servis doci za dan dva, ja mislim da je nesto do sata, i da je slabiji vakum morao bi vise pokazati inace nebi mogli posijati njivu.

Drugar ima problem sa majevicom jedna baterija dok vozi slabo uzima seme.
Kad stane i okrene tocak onda uzima svako seme.
Ne zna vise sta da radi.
Kaze sve je probao

Nazad
Vrh