nikola ilic
Član
Kako svake godine bude suvo prolece bez diskosnih sejalica tesko da ce moci sta da se uradi,da se useje duboko.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod nas zadruga imala Nodet 4 reda, na oko kršina neviđena. Lokalni kovač navario na mesto pojedenih raonih ulagača pokovane gibnjeve. Sejala je u kako god hoćeš spremljeno i tvrdo i to traženu dubinu. Ima i anegdota u vezi nje, došao jedan kooperant i pitao direktora da je pozajmi da preseje suncokret. Ovaj mu da, zakači on Nodetku i ode na njivu. Nije prošlo pola sata vraća se, društvo iz radionice izašlo i pitaju šta je bilo. Kaže ovaj stručnjak: Znao sam da mi je motor loš, ali baš da je skroz crkao nisam znao. Odem na njivu, uključim kardan, okrenem jedan krug i pustim mašinu u put da vidim kako seje. Ubacim u drugu, pustim kvačilo i na malom gasu mi se ugasi traktor. Ponovo upalim, dodam malo veći gas , pustim kvačilo, traktor strašno zadimi i ugasi se... Em ne valja motor a izgleda i boš pumpa loša. Ekipa iz zadruge da pukne od smeha. Objasne mu da nije do njegovog traktora nego se mašina na santimetar zariva u zemlju, čak i u put i da mora ići prvom gde je tvrdo. Ekstra mašina radila, diskosna joj sad ne bi bila ravna...Kako svake godine bude suvo prolece bez diskosnih sejalica tesko da ce moci sta da se uradi,da se useje duboko.
Drugar je isto ovo uradio ali ne od gibnja, fantastično mu je niklo, a meni sa ukletom majevicom bože sačuvaj. Evo par slikaKod nas zadruga imala Nodet 4 reda, na oko kršina neviđena. Lokalni kovač navario na mesto pojedenih raonih ulagača pokovane gibnjeve. Sejala je u kako god hoćeš spremljeno i tvrdo i to traženu dubinu. Ima i anegdota u vezi nje, došao jedan kooperant i pitao direktora da je pozajmi da preseje suncokret. Ovaj mu da, zakači on Nodetku i ode na njivu. Nije prošlo pola sata vraća se, društvo iz radionice izašlo i pitaju šta je bilo. Kaže ovaj stručnjak: Znao sam da mi je motor loš, ali baš da je skroz crkao nisam znao. Odem na njivu, uključim kardan, okrenem jedan krug i pustim mašinu u put da vidim kako seje. Ubacim u drugu, pustim kvačilo i na malom gasu mi se ugasi traktor. Ponovo upalim, dodam malo veći gas , pustim kvačilo, traktor strašno zadimi i ugasi se... Em ne valja motor a izgleda i boš pumpa loša. Ekipa iz zadruge da pukne od smeha. Objasne mu da nije do njegovog traktora nego se mašina na santimetar zariva u zemlju, čak i u put i da mora ići prvom gde je tvrdo. Ekstra mašina radila, diskosna joj sad ne bi bila ravna...
Ta je prodata sejalicaKakva su iskustva sa Kuhn Planter II što se tiče rezervnih delova,mogu li se lako naći?
Pretraga priključnih mašina | Polovni automobili - auto oglasi
Pretraga priključnih mašina | Polovni automobili - auto oglasi Najposećeniji sajt za polovne i nove automobile u Srbiji. Kupite ili prodajte auto putem besplatnih oglasa.www.polovniautomobili.com
Mislis na prave diskosne ili ove hibride? Ako se utera sa povracajem od drzave nisu skupi turci ali cujem da su mekanog materijalaKako svake godine bude suvo prolece bez diskosnih sejalica tesko da ce moci sta da se uradi,da se useje duboko.
Mislio sam na ovakav tip sejalice,ja sam u potrazi za 4.rednu...nisam ja gigant da uzimam 8 redova.Ta je prodata sejalica
Ne plašim se, niti on pravi problem. Ali ja sam naučio da se ne grebem ni od koga. Malo zemlje imam, prosto nisam pametan previse.Što se imenjače plašiš zeta, pa zato i služi zet da se malo ogrebeš od njega.