Rale 83
Prijatelj Foruma
Kakav vam je utisak nodet - majevica iako su jako slicne koja je razlika u radu izmedju njih
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li je neko koristio ovaj mehanizam na sejalici?Iskustva?Ja imam oltovu sejalicu sa metalnim tanjirima pa bih zamenio sa ovim plasticnim da li neko zna sta se pokazalo bolje metalni ili plasticni??Da li moze precizno da seje i suncokret?
Pa vi mu onda dođete kao neka "elektronska kontrola setve"I ja sam imao takvu sejalicu . Slavili smo kad smio je prodali. Kad sam bio mali bilo mi je lepo , jer smo se vozili na njoj dok je moj otac sejao. Ali uvek smo imali obaveze , da gledamo dali baca ili ne baca seme , da ne ispadne neki lanac itd.
Pa gde su ti skidaci koje si skinuo kad si sejao soju?Ako su ispravni vrati njih i nasteluj i gas.Inace za setvu soje sa plocama od 120 rupa nema potrebe skidati ih dole jer mogu da se vezu kanapom da ne diraju seme.imam četvororednu olt sejalicu,prošle godine smo skinuli brisače što skidaju zrna,zbog setve soje,a tako smo sejali i kukuruu,znači bez brisača ali sa kukuruznim pločama naravno,a kad je nikao,bio je izuzetno gust jer je mašina lepila i po dva zrna.
Problem je bio kad smo stavili nove ploče za soju,brisači su skidali 30posto zrna sa ploča,pa smo ih skinuli,ali vidim da to nevalja,jer pregusto seje a sad,dali da kupim nove brisače,i koje?
Kad bi ti ljudi malo pregledali sejalicu pre upotrebe i umeli da je nasteluju bila bi druga prica.Ja sam olt mehanicka dva reda koju sam neki dan prodo,a imam i olt 4 reda isto meh.i pravo da vam kazem ja sam zadovoljan,pred svaku sezonu stavim nove izbijace i nema problema samo treba paziti da se ne krene nazdad kad je sijacica spustena tad polomi izbijace,a sto se tice pneumatskih nisam imo nit planiram kupit jer na dosta parcela sam brao kukuruz gdje bilo posijano gore nego sto ja uradim mehanickom,ili je pregusto ili prerijetko,.
Mozeli neko dati adekvatan odgovor , i ozbiljne molimvasKakav vam je utisak nodet - majevica iako su jako slicne koja je razlika u radu izmedju njih
Pa da,sijacica je jednostavna sto se tice mehanickog sklopa,podmazes sve gdje ima mazalica pregledas sita i izbijace, i normalo prilagodis brzinu kretanja, i ona sije veoma preciznoKad bi ti ljudi malo pregledali sejalicu pre upotrebe i umeli da je nasteluju bila bi druga prica.
Setveni aparat jel na isti nacin funkcionisu , ulagaci semena kako kakva je u njima razlika?