Plug - osnovna tema

Ni ja još nisam video 756 vk da stoji horizontalno u svim pravcima kad je otkačen na ravnom betonu. Pretpostavljam da je to zbog oblika i položaja raonika. Nikad nisam pokušao da otkačim 756 bez raonika da bih video kako onda stoji na ravnom betonu.

Ako si već rasklopio pola pluga, onda skini oba vrata pa stavi jedan na drugi da vidiš da li su jednakih krivina, i da li su bočno krivi...

Kako oboren unazad,ne moze da se iskrivi plug u kontra stranu od pravca oranja,jedino ako je orao u rikverc

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Razumem kolega ali pisem stanje kako je.Ne znam sta je radjeno sa njim 15 godina stoji tako i ja sad pametujem da ga nekako namestimo.Valjda cu sutra kad skinem zadnju brazdu nesto uociti pa posle jos kovac dolazi u obzir

Ma stace ti kovac,kupis nov vrat ako je kriv nije on skup

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Prvo skini oba vrata, mislim i sa rame pluga i skini plužne glave sa njih da ostanu golišavi, stavi jedan na drugi i odmah ćeš znati da li je neki vrat kriv. Teško da su se oba identično iskrivila, pa ćeš tako utvrditi da li je uopšte kriv neki vrat ili zavrnut. Ja lično sumnjam da su se iskrivili. Kad utvrdiš da li su vratovi identični, ako jesu onda zašrafi nazad plužne glave (bez raonika) na vratove pa ih tako stavi na ravan beton i odmah ćeš videti da li naginju bočno na stranu, a verovatno se može videti i da li naginju uzdužno na neku stranu. U svakom slučaju videćeš kako stoje pa onda uporedi sa tim kako stoje kad staviš i raonike. Kladim se da sa raonicima dobijaju nagnutost na stranu (i bočno i uzdužno). Ja bih to prvo uradio pre nego dam nekom da krivi/ispravlja bilo koji elemenat pluga...

Da li se isplati remontovati 757 plug, menjati daske, plazove itd ili traziti drugi plug? Poprilicno je sve istroseno, raonici novi ali dzaba kad je vreme ucinilo svoje, razmisljam za sl sezonu

Uradicu sutra kao si mi savetovao.Unapred ti hvala javljam se sa postignutim.Ne spremam ja to za prodaju ali bar da bude u ispravnom stanju u dvoristu a i dokon sam.Sta ces hobi poljoprivrednik

Da li se isplati remontovati 757 plug, menjati daske, plazove itd ili traziti drugi plug? Poprilicno je sve istroseno, raonici novi ali dzaba kad je vreme ucinilo svoje, razmisljam za sl sezonu
Ja sam platio u septembru, cini mi se, daske, plazove i lemese 350 evra, od Hudjika. Naknadno sam ovdje uzeo disk crtala, nesto oko 30 evra, sve za 757.2. E sad vidi da li ti se isplati, koliko je drugi plug, polovan, a da je ok, tamo kod vas nisam upucen.

Ja sam platio u septembru, cini mi se, daske, plazove i lemese 350 evra, od Hudjika. Naknadno sam ovdje uzeo disk crtala, nesto oko 30 evra, sve za 757.2. E sad vidi da li ti se isplati, koliko je drugi plug, polovan, a da je ok, tamo kod vas nisam upucen.
da li si uzeo bas za imt ili kopija vogelovih daski? Pisalo se ovde da oni dosta bolje okrecu zemlju? Koliko sma ispratio malo bolje stanje je sve preko 600e ali neverovatno glupo okrece zemlju, moras da letis po njoj, zato i pitam za daske koje si uzeo

Nazad
Vrh