mislim da nisu jer i ja imam takve na 755.3Bubu je napisao(la):@grunt
Jesu li to deflektori od Vogela?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
mislim da nisu jer i ja imam takve na 755.3Bubu je napisao(la):@grunt
Jesu li to deflektori od Vogela?
Ja sam prezadovoljan rus ga lako vuce ima brzinu,i zaoravao sam kukurzovinu ali sam skidao srtalo,ima manje brazde i na prolece se lakse ucini zemlja,lepse je slozi dok 757 hoce da odvaljuje velike kaiseve i postoji problem u prolece kad se drlja,pogotovo sa manjim traktorom.Govorim o ugazenoj zemlji koja je radjena po vlaznom vremenu!!!nikola indjija je napisao(la):ja sam stavio hudjikove sa tri pera ove godine malo su se pokrivili u repistu
Post je spojen: [time]1266465815[/time]_________________________________________________
na ovom gore trobraznom plugu cini mi se da su visoko deflektori i da nerade bas nesto(nisu skroz uribani)![]()
Tako je drugar bar kod mene a o ceni necu da divanim,a necu ni da otvaram pricu o kvalitetu vogel je vogel,pa ko voli i moze nek izvoli,ovo je za mene najbolja moguca varijanta plugaMONTOYA je napisao(la):Iz istog razloga sam i ja zamenuo 757.20 za 756.30 pošto orem i za žito dosta lakše se spremi,dva prohoda teškom drljačom i sejem.Plug stvarno ide lako kao što Bubu kaže a ja nisam smeo (neko će se smejati) 756.30 ide lakše od vogela l 950 na 3x30
Ruja ga vuce od seste u ugari pa nanize zavisi od zemlje i dubine oranja,nadam se da smo se razumeli,da sad nenabrajam vlasnici rusa znaju o cemu pricam!Bubu je napisao(la):@grunt
Kojom brzinom vuces sa Rusom taj plug? Kod mene u selu ima samo jedan plug kao tvoj, ostalo su sve trobrazdni Vogeli (svi oru na 30 cm po glavi) i po koji veliki IMT (757) i Leopard. Cini mi se da se 756.30 lakse vuce od Vogela ekvivalentnog radnog zahvata...
Sto se tice 757 tj. 610.14 znam odlicno kako izgleda oranje kada je extra ugazeno-kod mene ne budu kaisevi po njivi ali zato budu zdravo velike grudve mada ako se na vreme uzore i dobro izmrzne onda nije problem! Prvi put sam ove sezone radio sa pretpluznjacima na IMT plugu i jako sam zadovoljan iz jednog razloga (to sto dobro zaore, to svakako racunam)-recimo primetio sam da su dosta manje grudve zato sto pretpluznjak vec ostruze jedan sloj zemlje i usitni tako da manja kolicina zemlje tj. tanji sloj ostane za pluzno telo tako da i grudve ispadaju manje i zemlja se lakse raspada. Ogled sam pravio na istoj njivi-pola sa pretpluznjacima a pola bez na zemlji koja se malo teze ore i bila je bila ugazena (sojiste) jer sam balirao slamu i jos pride isao po svakom otkosu jer koristim elevator za bale...
Mislim da se neces pokajati!Branko je napisao(la):Duže vreme razmišljam da na dvobrazni 756 dodam još jednu brazdu i 757 izbacim iz upotrebe upravo zbog tih neravnina. Jedino me je do sada plašila misao kako će se zaoravati kukuruzište.
Puno ste me sada ohrabrili i znači da sledeću sezonu oranja ne treba da čekam sa 757.2 nego sa 756.3.