Istina ziva da nemam nekog iskustva s drugim plugovima, tocnije, NIKAKVOG iskustva, osim jednobraznog Leminda, al i on ima dasku i lemes kao i IMT jednobraznjak, pa dodjes na isto
Moj plug tvornicki ima "izbacen" plaz kao i svaki drugi IMT plug koji sam imao prilike vidjeti. Plazovi iz male privrede sto se kod nas mogu kupiti su takodjer "izvaceni"...
Dogovor je u kuci pao da se kupuje na jesen FOP-Vogel 756.2 sa svom opremom (deflektori, crtalo i tocak), pa cemo onda vidjeti kako ce ici s njim.
Takodjer imam u planu praviti trobrazni lemind (isti kao OLT PTO 2.25), jer imam takvih plugova po bascama pobacanih i isli bi za male pare. Po soji orati za zito bi s njim islo ko u margarin, a i ostajali bi manji jarci na njivi.
I lud zna da je Vogelov plug bolji od IMT pluga i tu govora nema. Kolega s cijom brenom sam orao mi prica da je gledao vogele polovne (novi su mu preskupi i ne opravdava cjenu ni jednog novog pluga) i da im cjena odrzavanja nije bajna. Za IMT plug uzme 3 daske, 3 deflektora, 2 kratka plaza i jedan dugacki, 3 lemesa nova samoostreca i opet je jeftinije prosao nego da je kupio polovan Vogel. Na Vogelu se to tako cesto ne mjenja. IMT plug polovan (a dobar nadjes za manje od 1000€ ak imas srece), sredis i ores s njim koliko te volja. Kad se potrosi, vec je zaradio za nove daske i tako u krug...
Kod mene su dosta lako obradiva tla samo je meni problem jer imam zemlje na brdu, drugo nista. Nisam uopce "kvalificiran" da s vama raspravljam o oranju, jer
da dodjem u posavinu kod becarine tek bi se tamo pokazalo moje pravo znanje

.