Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ma znam imam takav isti plug, mala je to visina, zato ga i prodajem. Muka je kad počne da guši, nema tu ništa od posla. Ovaj drugi vogel 3x ili 4x je druga priča, prava stvar.Johny CASE IH je napisao(la):moj plug vogel noot farmer 3s L950 ima rastojanje izmedje glava 95cm ali po meni bi trebalo da je bar 105 i klirens mu je 72cm pa kad orem duboko nepaljenu kukuruzovinu onda oce da se zagusi zbog manjeg klirensa tako da ako kupujes vogel uzmi farmer m105s sa vecim klirensom od 85cm i medjupluznim razmakom od 105cm i nece biti nikakvog gusenja![]()
Pa naravno da neće da guši u strništu (rađeno sa sečkom, paljeno, razbacana slama ili šta već), suncokretu tanjirano ili ne, kukuruzovinu paljenu ... glavni problem je u zimskom oranju kukuruzovine koja nije upaljena, i tu počinje cirkus. Visoki plug može da proguta tu masu, koja prolazi kroz plug, a ovaj tvoj/moj vogel to ne može. Eventualno možeš da oreš kada je vlažna kukuruzovina , ujutru po rosi, ali čim se prosuši počinje belaj...a i taj period u jutarnjim časovima kada uspeva da zaore je mali , tako da ili da se pali(što bi trebalo da bude zadnja opcija), ili da se tarupira/tanjira teškom tanjiračom(što podiše troškove ), ili VELIKI PLUG koji rešava sve.Ne vredi štedeti na plugu, to je prva mašina u poljoprivredi.Johny CASE IH je napisao(la):na mom se gusi samo kad zaoravam tarupirano sirkoviste![]()
i onda ima problema sa gusenjem normalno sa svakim plugom bilo koje visine jer sam gledao i kako radi kuhn multi master 4 brazde obrtac nepaljenu kukuruzovinu i njemu se gusilo upocetku dok nije otvorio brazdu a kasnije je sve islo lakse,tako da i klirens na mom plugu od 70 cm je dovoljan za duboko oranje naprimer kukuruzovine ali popaljene bez biljnih ostataka i ako ima dovoljnu brzinu od 8 do 10 kmh oranje je veoma dobro i kvalitetno uradjeno i sa mojim vogelom samo sto je problem kod mene da foton nemoze da vuce plug brze od 6 7 kmh a kejs bi mogao i 10kmh bez problema i to oranje bi bilo extra
![]()
A zar nisi napisao malopre u postu da oreš i preko 30?!Johny CASE IH je napisao(la):ja imam predpluznjake na mom vogelu pa se tu oce najvise zagusiti ali ako bi ih skinuo onda nebi mogao tako dobro da zaorem masu kao sa predpluznjacima ali moj nemoze dublje od 30 cm jer tocak ne dozvoli vise samo ako bi ga skinuo![]()
ores i preko 30cm,a sa kojim to traktorom ako nije tajna jel osim fotona imas jos neki veliki sa kojim si orao,a da mi to ne znamo,posto sa kejsom jos nisi orao,pa to nije lepo sto nas lazesJohny CASE IH je napisao(la):orem i preko 30 ako tolko plug udje u zemlju ali najvise sam orao do 30 sa fotonom ali sad sa kejsom cu probati i preko 30 ali to cu videti na jesen kad cu orati na zimsko oranje
zetor ti stenje na 25cm,pa kojim si ti to orao na preko 30cm?? opet lazesJohny CASE IH je napisao(la):orem i preko 30 ako tolko plug udje u zemlju ali najvise sam orao do 30 sa fotonom ali sad sa kejsom cu probati i preko 30 ali to cu videti na jesen kad cu orati na zimsko oranje
mozda on vuce traktor i plug kad je ceo dan orao 1-2kjtodor je napisao(la):nešto ne vidim da ti oreš nego traktor osim ako nisu i tebi zakačili plug