Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
jedan iz moje ulice im je dozvolio da traze novcice ali da mu pooru s tom njakalicom, napravili su mu haos, jedva je uspeo nekako u prolece da sklepa njivu za setvusiguran 1000% teci od moje zene platio 3000e da mu dozvoli da preore 30 ari u njegovom sljiviku
Dovode ih u Banat kad treba da ih osramote a ni jednu prezentaciju mašina u radu ne organizuju u ovaj deo Banata.Da se nadovezem na one Overum plugove sa jednom pricom koju je pricao profesor Malinovic na jednom casu.Osamdesetih godina Svedjani dodju kod nas da nude te plugovi kako Malinovic kaze tad je postojao neki zakon da je svako ko zeli mehanizaciju da plasira na nase trziste morao je da dodje u neku akreditovanu ustanovu kod nas da se ta masina ispita.I tako su se Svedjani nasli na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.Ispitivanje tog Overum pluga sprovodili su prof. Malinovic i prof. Nikolic.Svedjani su se hvalili kako od njiha niko na Svetu nema bolji celik i da se ti njihovi plugovi prave od nerdjajuceg celika i da kao takav moze u asfalt da ide i da mu nece biti nista.Profesori se podsmevali Svedjanima i rakose im da to u Banatskoj zemlji nece ici i opklade se sa njima da ako plug izdrzi da uzore jedan hektar fakultet kupuje taj plug a ako plug strada Svedjani ga ostavljaju besplatno fakultetu.I naravno ovi mufljuzi od profesora odvedu Svedjane u Banat na slatinu zakace ga za nekog gusenicara i plug strada posle dva kruga.Pokazivao Malinovic slike plug uzgledao kao kifla.Svedjani posteno posto su izgubili opkladu ostave taj plug fakultetu, ovi ga isprave i radio je kod njih do pre koju godinu.
Dovode ih u Banat kad treba da ih osramote a ni jednu prezentaciju mašina u radu ne organizuju u ovaj deo Banata.
E Zrenjaninac ja nemam reči za ovakvu zver od pluga.Za cenu neću pitati jer to zadovoljstvo neka pripadne Kishu.
Vogel XMS 1050 Vario
![]()
Tako su ga zakačili ovi u Almexu.
Da ne otvaram novu temu jer su ovi plugovi retki, a reč je o Overum plugovima!
]