Plug - osnovna tema

Ne znam da li se secate mog pluga prevrtaca kojeg sam ranije stavljao u oglasima , a na fotografijama je bio zakacen na 539. Ne znam koliko je bio cola. ali kad mu zatvaran prednju i zadnju brazdu , ja sam mogao da ga vucem Sa 539 , ali je dolazilo do pregrevanja ulja u menjacu , jer je plug bio pretezak za 539. zasto pretezak , zato sto je u brazdi imao opterecenje zemlje i posto je prevrtac onda je bio duzi od nasig plugova. Jedino resenje je TOCAK na plugu. :ppozdrav:

Zna li neko kakav je ovo plug?

2vifomo.jpg

Evo pločice, nisam znao da su i u Tuzli pravili plugove:

t0gi00.jpg

Sa druge strane:

10hmul4.jpg

U oglasu piše da je zahvat 14 coli a na pločici stoji 85cm. Kaže prodavac da ga je vukao sa IMT560 što bi trebalo da znači da bi ga Ursus 360 mogao vući bez kose vuče obzirom na zahvat. Ili bolje da uzmem Leoparda za koga članovi Dukej i Telnet kažu da se lakše vuče. Ovako naoko čini mi se da daske na ovom plugu "aktivnije" od Leopardovih.

Sa slika se ne može prepoznati radni tahvat, visina i kategorija pluga (debljina osovinica), pa je onda teško bilo šta reći o uparivanju ovog pluga sa 540. Ja sam nekad imao IMT 540 sa Fiatovim motorom i on je orao sa IMT 756.20 plugom u mojoj zemlji.

taj plug ima 14" 35cm i to bi 540 vukao samo u pesku ako bi ga uopšte zakačio jer cu ti plugovi većinom druge kategorije kačenja

velja imt 540 je napisao(la):
taj plug ima 14" 35cm i to bi 540 vukao samo u pesku ako bi ga uopšte zakačio jer cu ti plugovi većinom druge kategorije kačenja
[/quot
e]
druze daj mi malo to objasni nista to nisam razumeo,ja se u te stvari ne razumem te mi pomozi molimte
Post je spojen: [time]1299620024[/time]

velja imt 540 je napisao(la):
nerazumem ovo druga kategorija kacenja,i dali biga u opste mogo zakaciti

ja mislim da imt 540 nema sanse da ga vuce......to je nekad veliki plug i za imt 560...moja preporuka najbolje uzmi imt 755 vk i da te bog vidi....pozdrav...:cao:

Za te bare sigurno ce te laze.Prijatelju pusti tu pricu i kupi neki drugi plug jer ovaj necu da ti prodam da ne bi pricao kako sam te za...bo za 100e. :ppozdrav:

Da li neko zna cemu sluzi ovaj plugi koliko bi vredeo??
11qpdvp.jpg

Plug je Austriske proizvodnje i pomera se kao OLT-ov vocarski.

Nazad
Vrh