Plug - osnovna tema

ljudi zna li neko nesto o plugu imt 751 kako ore koji mu je zahvat i jer visok ili nizak

mityoo je napisao(la):
Liči, zato što je Leopard kopija Regenta, ali to će biti regent... Raonici su malko drugačiji kod leoparda i imaju 2 rupe, i Leopardove daske su iz jednog dela, nemaju onaj izmenjivi prednji deo...
Toranj(piramida) definitivno nije Leopardov (imam kući Leoparda pa bar znam da poznam...) a i kod kopirnog točka postoje razlike između dva pluga...
Koliko bi po tebi vredeo ovaj plug?

slazem se da nije leopard i ja mislim da je u pitanju regent mada me ova prizma malo brine nije mi poznata po mom iskustvu oko 400 do 600e kako se dvojica dogovore

Ja sam poslao kuci moj prvi Kverneland , ali neznam koje daske ima . Evo postavicu sliku

2lik306.jpg

Nadam se da mozete videti o cemu se radi

Moji plugovi:

Raba 2x12", s njim ću da radim duboka oranja i dovodjenje njiva u red (pošto je obrtač).

4fti84.jpg

2426brd.jpg

(naravno da ga neće vući 539)

Eberhardt 2x10" pomični (miče se 120cm lijevo-desno), on je za odoravanje, s njim radi 539 a i veliki traktor će raditi s njim kad ima odoravanja.

n3m69w.jpg

34dptw2.jpg

Koliko Raba (ili je Rabe?) ima kg. Jer i ja već duže vrijeme razmišljam o nabavci prevrtača ali kakvog lakšeg. Jer i u mene ima brda pa da se Zeko ne bi propinjo, onda ni prednja vuča nema efekta.

Da vidim i ja po slikama da nije masivan ali opet slika je jedno a stvarni podatak drugo. Može njega 539 da digne u mjestu bez problema. Ali da li može npr. da ide putom normalno ili je ono malo jači gas i diže ti se prednji kraj traktora.

Ovaj Rabe je dosta malen plug,po meni nije to neka kupnja,em je nizak,em ima mehaničko okretanje..

Na lakšim tlima 539 bi orao s njim bez velikih problema :D

bio je u oglasima vogel prevrtac 2x10 mehanicki 450e u krusevcu ali je izgleda prodat
meni nije jasan red tih mekanickih kako se obrcu uz pomoc tog kontra tega pa er moye neko dapojsnii :sta:

@ velja imt 540

Veljo, i ja imam IMT-542, ali mislim da naši traktori nebi mogli vući ovaj plug sa slike, doduše moj traktor nikad nije ni orao. Ako si zainteresovan za taj plug dogovori se sa vlasnikom da ga probaš sa svojim traktorom, tako ćeš najbolje znati da li ti odgovara. Malo kad se plug prodaje bez probe "na neviđeno". Javi nam rezultate.

Pozdrav od Mirka iz Kule. :cao:

Nazad
Vrh