Plug - osnovna tema

Neznam bas da li se lakse vuce 3x40 ili 4x30. Cinimi se da bi se lakse vukalo vise brazda manjeg zahvata neko manje brazda veceg zahvata, a evo i primera iz komsiluka.
Komsija ima IMT 560 i sa njim je u proteklih 3 godine radio sa sledecim zahvatima. 2007 je orao sa 3x25 i islo je u prvoj brzoj. Isto to je ponovio i u 2008. sa istim plugom. 2009 je probao da zakaci polpulaznu sedmicu, znaci 2x35 i bilo mu je teze, morao je u brzinu dole. Iste te godine je nastavio sa starom kombinacijom 3x25. Ove godine nije ni to moglo vec je morao da se vrati na najsatiju kombinaciju 2x30, to jest polpulazna sestica.
Da napomenem da je svaki put dubina oranja bila oko 22 cm.

Ovo sam procitao kod imt plugova na NS sajmu.
imt 757.2-potrebna snaga za vucu -44 kw, radna dubina 30 cm
imt756.3- pot. snaga-44kw, radna dubina 25cm

sova je napisao(la):
Ovo sam procitao kod imt plugova na NS sajmu.
imt 757.2-potrebna snaga za vucu -44 kw, radna dubina 30 cm
imt756.3- pot. snaga-44kw, radna dubina 25cm

To sto oni pisu nema veze. Postoji toliko faktora koji na to uticu, da deklarisana snaga ne moze se uzeti cak ni kao okvirna. :cao:

Ja sam orao ove godine sa 3x30 i sa 2x35 i sa 2x30 normalno da je islo sa 2x30 najlakse ali i na dubinu oko28cm.Sa 2x35 tojest sa imt757 ilo je za nijansu teze ali na dubinu oko32cm,dok je najteze islo sa 3x30 na dubinu 22cm.To sve je radjeno sa 577 i na isti sastav zemljista.Tako da poucen tim iskustvom mislim da otpor 3 daske stvara opterecenje vece i sa manjim ucinkom.Da sam isao 3x35 22cm oranje bi isli prvom a mozda i drugom brzom i brazde bi se bolje rasturile.

Iz iskustva:
6x22,5 - od 15 do 25cm 65-70ks bez problema
242e8w5.jpg

4x26 - takođe od 15 do 25cm 65-70ks nijansu teže radi nego predhodni ali ok
2zox0xw.jpg

E sad izračunajte koji koju širinu radi. Trenutno nemam sliku 3x35 leoparda da priložim, ali sa njim tu dubinu nije lakše raditi od bilo koja ova dva. :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1298907826[/time]

Prvi- kućna radinost
Drugi-polu kućna radinost :haha: Bosanska dubica 8 brazdi, neko od članova ima kompletan, ovaj moj je samo pola.

tako sam i ja napravio od 4 konjska jednobrasca isao je za fergusonom ko lud ali ga je celo selo nosilo pa sam dodao jos 2 glave al to nije to 560 dobro stenje sa njim

jel neko video imao je negde u oglasima jedan plug 4 brazni slicne konstrukcije ka ovi. nemogu sad da ga nadjem gde bi?

Pozdrav svima.Isao sam skoro da pogledam jedan plug cetvorobrazni da kupim.Covek kaze da je uvezen iz Austrije ali meni lici na Plug Leopard :sta: :sta:
Plug nije udaran,nema diskove(crtala)predpluznjake,ni deflektore,3 daske su mu polomljene pri kraju pa varene,kaze vlasnik da nije farban!
Ko ji je ovo plug,i koliko odprilike bi vredeo:haha: :sta: :cao:
350pa47.jpg

350pa47.jpg

2a66on5.jpg
http://i52.tinypic.com/350pa47.jpg[/img]

Liči, zato što je Leopard kopija Regenta, ali to će biti regent... Raonici su malko drugačiji kod leoparda i imaju 2 rupe, i Leopardove daske su iz jednog dela, nemaju onaj izmenjivi prednji deo...
Toranj(piramida) definitivno nije Leopardov (imam kući Leoparda pa bar znam da poznam...) a i kod kopirnog točka postoje razlike između dva pluga...

Nazad
Vrh