Plug - osnovna tema

Dali neko koristi Slovenacke plugove i kako su se pokazali na nasim terenima kao oraci,ima ih jednobraznih i dvobraznih.Da napomenem da su oni narandzaste boje i da ih moze vuci i Ferguson.

Ja da sam na njegovom mestu ne bih ni odgovorio na ovakva sitna podjebavanja. Njegova stvar što mu je blatnjav plug (kao i to zašto mu je odgovaralo da ore samo s desnim daskama). Kao da ne znate koliko ljudi nije stiglo da završi zimsko oranje na vreme pa sad moraju po ekstremnim uslovima da muče i sebe i traktor! :nono:

Kolega @Conka: kakvu zemlju oreš i koji traktor agregatiraš sa tim plugom?

Evo mojih plugova
CRONE FIDUX 3+1 samo mi je cetvrta brazda skinuta a ove godine cu je staviti
2nu55zo.jpg

2zg7y54.jpg

IMT 610-14
2ajtjir.jpg

Kupio sam rusa 1221, pa me interesuje koji bi plug vise odgovarao za srednje tesku zemlju: trobrazdni ili cetvorobrazdni obrtac?

2nuujkk.jpg
Ovog nosi 577 sa 4x30 i dubina 15cm, malo je mnogo za 577 ali sa tri glave sam orao jesenas 22cm dubinu 4 spora.Za njegov traktor od 120ks ako to ne moze na 4x30 onda ga je dzaba kupovao.Pazi jesenas je bilo strasno tesko oranje,zato kazem kad je bas tesko 3x40 i teraj.Za plug javi se na PP.

Da li je lakse vuci 3x40 ili 4x30?
Lalo, ako se dobro secam ti si trazio cetvorobrazdni a kupio trobrazdni. Da li si probao cetvorobrazdni pa odustao ili je nesto drugo u pitanju?

Yogi je napisao(la):
Lalo, ako se dobro secam ti si trazio cetvorobrazdni a kupio trobrazdni. Da li si probao cetvorobrazdni pa odustao ili je nesto drugo u pitanju?
Lakše je vući manji zahvat isprobano,provereno, tako da 4x30.

abro je napisao(la):
Yogi je napisao(la):
Lakše je vući manji zahvat isprobano,provereno, tako da 4x30.
Moje misljenje je da je lakse vuci tri glave jer stvaraju manji otpor samo tri daske.Nemoj da gledate zahvat u cm vec koliki otporstvara plug.

Poznanik sa 1221 vuce Consumov plug 4 brazde stelujuci. Posto je kod njega lakse zemljiste za obradu, protekle sezone oranja je vukao 4x30 i 4x35 ako se ne varam. Kada se vidim sa njime cucu tacno pa cu napisati.

Nazad
Vrh