Plug - osnovna tema

od prilike koliko si platio za tvoj ako je preko 1000e onda ne vredi jer nov vogel je 2700e i ako vrate 40% izađe oko 1620e. sa tri položaja 3x25,3x30,3x35.

ne znam tačno dali je L950 ali kolko se sećam jel sam više prodavaca zvao. a postoji takav 25,30,35
Post je spojen: [time]1292954032[/time]

nema potrebe dublje da se ore ako bi theo dublje jedino podrivačem
Post je spojen: [time]1292964936[/time]

Druze bez ljutnje nisam te prozvao sto se mene tice ori kako zelis za mene je najbitnije kod oranja da nema na povrsini mase a dubinu ja ne merim nemam vremena da se bavim time pozdrav

nisam ja ljut svako ima svoju taktiku rada ja prvo tanjira pa posle orem tako da nema ostataka na površini možda i grešim što tako radim ali po meni puno lepše izgleda oranje i brže ide

Najlepse oranje i najbolje je kad se sve potanjira, onda sledece god. nema da vadimo tuluzinu od prosle god. A kod nas u 5,6,7 klasa zemlje je najbolje oranje na 30-35 i vise ako moze.... :haha: Ja sam orao prve god kad sam uzeo mtz na 30-32 posto do sad cale sa rakovicom je orao do 25cm, ali sad orem 25-27 nista dublje nema potrebe za kukuruz i suncokret...

ja sam mislio na oranje da brže ide nije puno skuplje al se isplati jer u oranju troši od 10-12max a tanjiranje max 3.5 litre nafte samo da se ore i onda se potroši i do 15litre

za sunokret,soju i kukuruz nema potrebe dublje od 22 do 27 znaci to je plafon.tako bar ja radim. ritsku zemlju svake trece godine podrivam jer u ritu ako orem 22 to je extra.tanjiranje ne jer imam pretpluznjake,onda svu masu zaorem...pozzz od pere iz zablja.

Po meni je najbitnije da sve bude zaorano to jest da kad zavrsis njivu da se vidi samo crna zemlja a ne kao da tanjiras i ja nikad ne merim dubinu i ne zanima me jer nije ista zemlja u dolini i na bregovima itd... tako da prica o 25cm je za mene smesna i to da za setvu kukuruza nema potrebe preko 25cm i da je cisto bacanje nafte stvarno nemam vise komentara...

Nazad
Vrh