Plug - osnovna tema

evo jednog pravog pluga sa orginal daskama
drazw4.jpg

@Lalo, ko zna od cega su plazovi na tom plugu,to je prethodni gazda nesto budzio.
@Vlada 77 ja sam takve glave sa drugog pluga skinuo i stavio od Kvernelanda.Mnogo lepse zaorava nego IMT. :ppozdrav:

Vidi se na slici da raonik nije za taj tip daske meni lici kao da je kratak za tu dasku.Vidi slike plugova po internetu i uporedi sa svojim pa ce ti jasnije biti.A da seces dasku steta je da je upropastis nece sigurno slagati brazdu ko u original stanju

Koji bi ste mi preporucili plug za RAKOVICU 65 ? :sta: Ovo su moji zahtevi:visoki klirens,da nema kose vuce(kao sto imam trnutno sa ovim IMT 755),polovni do 500-600e,dvobrazni. :cao: HVALA UNAPRED :ppozdrav:

CVEJA Po je napisao(la):
Koji bi ste mi preporucili plug za RAKOVICU 65 ? :sta: Ovo su moji zahtevi:visoki klirens,da nema kose vuce(kao sto imam trnutno sa ovim IMT 755),polovni do 500-600e,dvobrazni. :cao:HVALA UNAPRED :ppozdrav:
Posto si iz bresnice slobodno uzmi 757 imt , neces imati problema i traktor uposlen i zahvat dobar ,
imas li negde smolnice (ka kobilju ovamo , na dalekovodu)

SRECNA SVIMA NOVA GODINA :D :bravo:
Da li neko zna koliko se krecu polovni leopard plugovi i kolike su im brazde ?? :sta:

CVEJA Po je napisao(la):
Da li neko zna koliko se krecu polovni leopard plugovi i kolike su im brazde ?? :sta:
ja sam prodao moj leopard 3 brazde u jadnom stanju za 350e a zahvat ti je 35cm po brazdi ili glavi ko kako kaže

CVEJA Po je napisao(la):
Neznam ni koliko kostaju , ni koliki im zahvat , znam da ko ga ima tesko ga prodaje , i niko se za njih nije zalio , Mislim da su od 30 do 40 al neko ceti vec objasniti , a ima i tema http://poljoinfo.com/index.php?topic=565.0

Videh negde temu o crtalima na nekoj strani ne mogu da motam nazad i neke cenu 300 evra 200 evra.Strasno.Nosac za crtalo iz vatre napravi cale,napravim biksnu i stara ploca od cirkulara i kraj.Da dam 300 evra za crtalo sacuvaj me boze.I onda nazubis a i ne moras i imas crtalo kako god zamislis i kako ga god nazoves.Pa kod nas ploca za cirkular nova velicine ogromne recimo fi 70 (i debljine nekih mozda 4 mm) kosta 4000 dinara i komad punog gvozdja nek bude 2000 znaci sve novo da kupis pa eto imas crtalo velicine odvolje ti.

b_a_t_a je napisao(la):
Trazim savet.Odseci donji deo daske,duzi raonik ili da ostane ovako?Imam osecaj da zbog ovoga plug bezi u neorano.
rkbign.jpg

x397qs.jpg
Kolko se ja razumijem u plugove ovakav oblik daske i upravo kombinacija sa ovim raonikom se koristi za traktore sa širokim gumama (500 i više ) da bi ostajao veći kanal da guma ne gazi ::namigivanje::.

plugin.tinypic.com>
Post je spojen: [time]1294446192[/time]

106a2bt.jpg

Gde da nadjem daske za ovaj Rabe Werk 3x12". trazio sam na netu i Hudjik nema ,Plamen takodje nema iako od Vogela dosta slice rupe za malo ne odgovaraju.Dali ih neko moze napraviti i dali ima neko da ih proda.Ja bih se zadovoljio da su i iz jednog dela .ne moraju biti iz dva.

Da li si zvao Bell-Impex iz Malog Iđoša? Oni su zastupnici firme Original Frank koji se bave proizvodnjom kvalitetnih zamenskih delova za plugove svih svetskih proizvođača. U prospektu se nalaze i Rabe Werk plugovi. Tel. je 024/ 731-656 i 024/ 731-468. :ppozdrav:

sto se tice leopard pluga cena imje za dvobrazdni od 200 do 350 eura u zavisnosti od stanja a trobrazdni od 550 pa na dalje isto u zavisnosti od stanja. zahvt imje 14 coli po brazdi. to su jako dobri plugovi, za moj pojam bolji od imt jer dublje oru i mnogo bolje prevrcu brazdu , laki su vuci tako da traktor od 60 konja vuce dvobrazdni bez problema 577 dv i veci trobrazdni. znam iz isustva jer imam obadva pluga i 558 i 577dv . ali jedna bitna stvar u vezi ovih plugova je da ne trpe velike raonike i izolucene pri klepavanju tj. moraju biti strogo ravni .

Spasoje siguran sam da se mogu naci daske za tvoj prug Rabe Werk. Posalji mi brojeve koji ti pisu na tablici. Daskr za strane marke plugova su negde preko 300e po komadu. Jewftinija varijanta ti je da kupis nasu dasku (neuzbusenu ) pa da ti je izbusi kovac. Zadnji put ja sam za Leminda platio dasku 60e.

@dragan82

Nemoj ti racunati 'klepatorske' cene u Svajcarskoj i kod nas. Prosecna cena daske naravno sa izbusenim rupama po meri za plugove koji su kod nas zastupljeni je 50-60 evra. Ja sam kontaktirao firmu iz Malog Idjosa zbog nekih sitnih delova za one Kverneland glave koje sam namontirao na IMT plug pa sam pitao cenu i za cenu daske koja iznosi 120 evra a proizvodjac je Frank. Po cenama iz Malog Idjosa za manje od tih 300 evra sto si ti naveo se mogu kupiti svi potrosni delovi glave-daska, umetak, raonik, plast, pero i deflektor sa sve srafovima...

Nazad
Vrh