Plug - osnovna tema

Ja imam cantavir samo pukne kad zapnes ali moras dobro osetiti u traktoru da bi pokidao..

бре ковач ми је реко да је увек боље да се загреје. Пршле године сам ставио пламенове до тад су били ориђинал в&н

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

ми смо исправили јер нам је остало нешто мало мање од 3 хектара за орање...

послато са gt-i9506 уз помоћ тапатока

Samo originalni raonici za zapadne plugove.Nije to mnogo skuplje od male privrede a razlika kao nebo i zemlja.Pukne sigurnosni šraf pa i plug ako treba ali raonik neće.

Jednom mi pukao ravnik, udario u neki kamen, nisam ni znao da je tu i onda ajde kuci, a njiva bas daleko, od onda se nosi i rezervni ravnik u kabini

Sad svi fini niko nikad nije krivio raonik i ispravljao ga na kamen međak...sad svi imaju original raonike i plugove sa sigurnosnim šrafovima...samo nek se on iskrivi nego da pukne greda ili se iskrivi plug,ovo govorim za plugove olt,imt ne ove sa sigurnosnim šrafovima što sami oru nemoraš štelovati ništa samo knjigu pročitaš tamo sve ima::namigivanje::

A sto nevaljaju plamenovi? Meni se par puta iskrivili pa sam otisao u srbobran uzeo u plamenu nove i zadovoljan

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Mekani. Savijaju se ko žvaka. Ja nove kupio. Preorali dva jutra strništa (je da je bilo suho i tvrdo), potrošili se nenormalno. materijal nikakav.

Ja sam na malom oltu skoro otkinuo srp gredu a raoniku nista ni ogreban a zakacim za betonsku plocu od starog zatrpanog bunara. Bolje je gde moze puci sigurnosni vijak nego ovo ali na sttarim plugovima vijak bome tesko puca. Ali ti plamenovi raonici su mekani prilicno i vidim da se i kod nas zale dosta ali raonik nije ni predvidjen da ore stene i panjeve. Za tu priliku imam starog olta pa sa njime izoravam obale i gde je sumnjivo barem prvi put ali opet se zeznuh u stricevom delu placa jer nisam ni znao za stari bunar da je bio tu i to zatrpan zemljom

Nazad
Vrh