aca74
Član
Drugari na kojem sajtu mogu proveriti dimenzija nekog pluga i koje daske ima. U pitanju je huard 375, ali mi je interesantno znati gde traziti i za neke ostale marke.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To je normalno. Da plaz dodiruje zemlju u parkiranom stanju plug ne bi isao u zemlju. Kad ga pustis u zemlju sve ce ti biti jasno. Ako plug nije nigdje smotan, mora orati ravno kao strijela.
Pre mesec i vise pitao sam u vezi zadnjeg plaza kod mog pluga 757.20 koji je mozda malo vise podigut kad je plug otkacen,e sad kolega Bobo rece da tako treba biti a ja ponovo pisem -pitam da "utvrdim gradivo". Ne sumnjam u clana bobo uopste i mislim da je on u pravu ali danas kad sa bio kod komsije on je vozio svoj plug kod nekakvog majstora i pored nekih zahvata na plugu uzeo je nesto sjekao i ponovo vario da bih upravo ovaj plaz spustio da lezi ravno na zemlji kad je u parkirnom stanju.Ja sam tad napomenuo upravo ovo sto je bobo rekao i covek se smeje i kaze kako je isao probat plug i ide perfektno u odnosu na pre iako mu je i raonike stavio nove a i zemlja na kojoj je probao je bas laka za orat.
Ima ovde http://www.savjetodavna.hr/adminmax/publikacije/plug_ravnjak_djuro_cerovcec_web.pdfJedno univerzalno pitanje... Kako nastelovati predpluznjake na vogelu? Pod stelovanje mislim na visinu od spica raonika do spica predpuznjaka. Danas sam pokusavao zaoravati kukurzovinu...i islo je tesko...gusilo...
Marko 69
Nijedan alat nemože da reže ako su mu "leđa" starija od rezne površine. Uzmi svrdlo ili tokarski nož, on je jednostavnije konstrukcije, i obrusi reznu površinu da prvo zapnu leđa a onda ivica i sve će da bude jasno. Iako je nož oštar nema rezanja. U mekom materijalu možda nešto i otkine dok se ne zagrije i počne da topi inače neide to. I sa plugom je isto. I drveni može da ore ali i on mora imati ugao rezanja. Kad bi zakačio granu i vukao a pritom prednji kraj bio ravan sa zadnjim ili više podignut , nikad je nebi zabio u zemlju.
Na nasem imt kvernelandu to i ne postoji.Koju ulogu ima peta na plazu IMT pluga, nikad mi nije bilo jasno nit ce biti.
Na nasem imt kvernelandu to i ne postoji.
Ovaj sistem sa srafom na drugoj strani nije sjajan Marko-trebao je napraviti da prodje kroz nosac,a sa druge strane narezati navoj npr 22x1.5,jer ovako je dosta oslabljeno...bar tako je moje misljenje.
I na mom plugu 754 nema peta plaza...bravo Marko.!!Na nasem imt kvernelandu to i ne postoji.