Milos M.
Član
Nisam merio. Izmericu u nekom trenutku,sad masne ni ocima da gledam ne smem,a kamo li da im pridjem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dakle,zeznuli su cala kad ga je kupio,doduse bio je povoljan,a mi tad nesto bez para,i ajd jesenje da zavrsimo s tim plugom,i tako ostalo. Od 755 nisu,imam takav mali plug,i vece su ove daske. Bio sam nabavio 757.20 ,ali se ustanovilo da je kriv,pa je vracen,pa ce i dalje biti oranja sa ovim 701. On lepo slaze i ide dobro i duboko.
Kada sam kupio plug, nije bilo nalepnice, vec mi je receno da je 754. Al eto, vrlo moguce da ja sve vreme imam 756.25 a da to do sada nisam ni znao!
Znaci, na ovom mom plugu se jasno vidi taj treci sraf, samim tim je vece rastojanje izmedju glava, imam visoki klirens, i velika je sansa da je ovaj moj plug 756.25. Eto, sve vreme sam ziveo u neznanju
Ako znas rastojanje u centimetrima izmedju 755 (samim tim i 754), 756 i 756.25 bio bih ti zahvalan. Ja cu izmeriti moj plug, zatim izmericu ovaj sto smo dovezli od Radoslava pre 2-3 dana tj 756.25 koji ima originalnu nalepnicu, pa cu bas napisati ovde da ih sve uporedimo.
Sve se moze...
Jel može da se namesti na 757 daska od 755...npr. da se kupi ne bušena i da se izbuše rupa po 757 dasci i plazevi da se produže
Čemu potreba za tim , svaki 757 ore dobro.
Plug 754 ima kverland dasku ali je ram skracen(samo jedan sraf se vidi na zadnjoj steznoj ploci),12 coli je ali je mali razmak izmedju glava+niski klirens.Ima rucicu kontra i osovinu kontra.
Plug 756.25 ima kompletan ram od pluga 756VK samo su na taj ram ubacene kverland glave,sve ostalo je u mm isto.Razmak glava 80cm.
Fop plugovi postoje i niski klirens,to je 755 niski ili oznaka 610.04,njih sam imao preko 50 kom.
Dobro si pripremio parcelu, a plug neide dobro- ide odlicno. Cudo je taj KvirlendOvo je uzeto u zakup u kasnu jesen. Vidi se na susjednim njivama snijeg. Brazda ne puca zato sto ova njiva nije bila radjena sigurnih 5 godina i tu je bila livada i kojekakvo zbunje koje sam pomalcirao koji dan ranije. Korjenje i vlaga od istopljenog snijega rade svoje pa zemlja nije pucala.
Zadnje crtalo sam kasnije malo primakao glavi jer plaz nije dolazio do izrazaja cjelom visinom (rucka na plugu je pomaknuta jako unazad) i na plug je dodano i prednje crtalo. Morat cu snimiti da vidite kako 754 fino radi s oba crtala, oblik daske je takav da deflektori skoro nista i ne rade a okretanje i slaganje zemlje je fantasticno.
Usudim se reci da bolje ore od FOP-Vogela 2x12" ali je niszak pa hoce i zastopati. Vogel zastopa svake prijestupne
Odlicno je oranje. Milina za gledatiBolji je 756.25. vislji je i dulji pa ce teze stopati.
Sto se okretanja tice, ja garantiram da 754 okrece bolje od bilo kojeg 755
Pokazi ovo kolegi pa da vidimo sta ne okrece. Obrati paznju na drugu brazdu posto prva jos nije imala crtalo. Nevjerovatno je kako ove daske razlicito rade kad imas crtala i bez njih, nebo i zemlja:
Slikaj zitnih sejalica,ako ima.Sad krecem u Jasenovo kod Dragana 82.Da vidimo te njegove plugove,a i razresimo visegodisnju misteriju.Bice slika veceras,a i naravno prateci komentar.
Bome ce se naputujesSad krecem u Jasenovo kod Dragana 82.Da vidimo te njegove plugove,a i razresimo visegodisnju misteriju.Bice slika veceras,a i naravno prateci komentar.