Plasman breskve

Slav

Član
Učlanjen(a)
28 Dec 2011
Poruka
230
Lokacija
Bgd
Колико је ЕЗ засићено тржиште говори податак да после руске забране продаје хране не знају шта ће са њом па је продају нама. Кад је ЕЗ толико дивно тржиште зашто Пољаци преко српских накупаца извозе јабуке у Русију? Зашто их не продају у ЕЗ? Да њима требају српске брескве они би их прописно умотали и продавали у својим продавницама.

Bilo je dugo, komplikovano i naporno leto za proizvođače breskvi. Sve ovde napisano sam pokušao da sprovedem u dela. Mislim da sam uspeo. Breskve i nektarine nismo prodavali ispod 40 din a to što smo prodavali smo se trudili da bude i kvalitetno i dobro upakovano. I bilo je. Količine su, zbog manjka padavina, bile manje ali je to u dobroj meri kompenzovano malo boljom cenom.

Moja namera pokretanjem ove teme je bila da pokušamo ozbiljniji izvoz i na druga tržišta a ne samo na rusko. Niko neće upakovati naše breskve ako to mi ne uradimo. Jedino se nama isplati da ih dobro upakujemo i pokušamo da ih dobro prodamo. Svima ostalima se ne isplati da ih pakuju i da ih mi dobro pakujemo jer će to biti konkurencija za njih. Moramo da pokušamo da to uradimo i da budemo spremni za surovu konkurenciju i za nefer utakmicu. Ako se ne potrudimo nećemo pobediti.

Za sada ozbiljno gubimo na svim poljima i sada je pitanje da li ćemo uspeti da zadržimo i domaće tržište jer je roba iz Grčke kvalitetnije pakovana i ima je već jako mnogo kod nas. Crnu Goru smo uglavnom izgubili kao tržište. Tamo su nas Grci do nogu potukli. Deo naše robe je otišao za Crnu Goru ali su se kupci žalili na nedostatak kvalitetne robe odavde.

Nadam se da grešim.
 

Slav

Član
Učlanjen(a)
28 Dec 2011
Poruka
230
Lokacija
Bgd
Jako retko odem na kvantaš u Bgdu. Bio video svašta. Ima mnogo uvezenih nekzarina koje su jako krupne i bez boje takoreći. Nisam ih probao. Ima i domaće robe ali je uglavnom prodaju preprodavci. Od proizvođača pokušavaju breskvu da kupe za oko 40ak dinara a aprodaju po 60 i 65 din. U jednorednom pakovanju cene su i do 75 din. Ima dosta robe na "izdisaju" ali se pronađe i kvalitetna i dobro upakovana roba.
 
Vrh