Pioneer hibridi

Presevan N01.
azu7uryp.jpg

Možda jedino neki mikroelementi ako se pokaže u analizi lista (ako to i ima kod nas) da su deficitarni .
Prvo što me nervira kod tih što kaže kolega "šećernih vodica" , zašto im daju neke čudne fensi nazive , zar nebi trebalo da su označeni npr 5-12-12 +5S+Zn (lupam) , valjda jedino što treba su makro i mikroelementi , pa znamo šta i kolko unosimo , šta drugo može da pomogne biljci jedino čarobni prah . Oni u stvari prikrivaju pravo ime jer bi se vidjelo kolko su to male količine elemenata koje biljka dobije.

Jel bio neko ovih dana u Staroj Pazovi na ogledna polja Pioneer-a? :sta:
Ja sam bio u utorak...sve je cakum pakum,ali najvise me interesuje krajnji ishod onih 90000 biljaka...gustina je to...podobra!kod nas je jedan veci poljoprivrednik iz obliznjeg sela tako slicno probao pre dve godine,pa nije imao nista...ali ipak to bese ona zla godina za kukuruz,pa nije merilo...

Zadnjih par godina sijem uglavnom na 85000 , i to nemislim mijenjati . Jedino mi je krivo što uvjek krajnji sklop u žetvi bude 75-80 hiljada , al i to znači da bi bio još manji da sijem rjedje . Doduše ovde je češći problem sa viškom padavina nego manjkom ali nema prinosa bez sklopa.

Nazad
Vrh