Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislim da ni jedan NS nema klijavost 98%, a ni jedan pionir nema tako losu klijavost. Lose nicanje moze biti i zbog lose pripreme,stetocina ili nesto slicno. NS hibridi sporije otpustaju vlagu pa na kraju pionir moze da nadoknadi eventualni manji rod time sto su manji troskovi susenja. Neznam ni jednog veceg poljoprivrednika da seje ni NS ni ZP. Uglavnom su to strane semenske kuce. Kod mene pioniri 1114 i NO1 idealno nikli.
Ma kod mene je jako lose nikako. Nema sanse da NS sa 98% sklopa izgubi od pionira sa 80-85%.
Pošto si isuviše pametan za nas kao i za pojedine profesore obrati se gospodinu Škrbiću sa instituta Tamiš da ti ponovi ovo što sam napisao.Čovek je lepo rekao da se "smatra" dobrim tj prihvatljivim a ne da je idealno. Niko nije glup da ne zna šta je najbolje. Uzmi na primer Bojčetićev slučaj gde nije zadovoljan sa rasporedom. Ako bi sada iz tog razloga presejao i posejao sa "idealnim rasporedom" Kakav bi finansijski efekat imao na jesen? Ja lično mislim da bi imao negativan rezultat. Kasnija setva,trošak seme,nafta,rad ( možda i hemija ako je već tretirana površina). Valjda svi radimo za novac.Kako moze biti dobar raspored ako varira 50% , U ovom slucaju +- 10 cm od zadate! GLUPOST!!
Drugar je sejao gratis a23 sa ulixom,ns 444 i neki aqua max hibridom,sve na jednoj njivi.Da li je neko imao problem sa gratis semenom?
Da li je kasno sada za setvu F02 ?
Sad jeste sigurno,a verovatno i sutra u ovo vreme ce biti kasno,ali prekosutra ako poranis nece.![]()
Kod mene gratis f73 uzas.... 70% MOZDA ima.
Videcemo na kraju kako cu proci, ali ne svidja mi se nimalo za sada kako ide prica sa kukuruzom: