Pioneer hibridi

Na istoj parceli imam A-24 i DKC4590, Pionor za sada boljiii. Iznenadio sam se kako napreduje, u subotu spartan bio visok kao 539(hauba).
A danas meni do nosa,a ja visok 186cm. Inace zemlja 5-6 klasa

Ovih dana stvarno rastu ko ludi , al vrh je moj komšija koji kaže da je kreno danas da prigrne kukuruz i do pola dužine došo nekako al , tolko brzo raste da dalje nije mogo ni naprijed ni nazad , zabo zastavicu da kombajn ne udari u traktor i otišo kući pješke.:haha:

Pa ocekivano je bilo da ce da krenu sad ko ludi kad ugreje a dole vlage na pretek.I kod mene jedna njiva od 40ari kukuruz do pojasa u pitanju je zp 341,bice slika kad odem kuci.Izvinjavam se za OFF.

5
2yodgkn.jpg

14.06.2013

N01 i F73 kao da malo kasne sa metličenjem.
Na krajevima parcele su izmetličili a u dubini parcele ,malo kasne.
N01

f73

Dobro izgleda, kada se uzme u obzir na kakvom zemljistu (na oko mi deluje losa zemlja) ga uzgajas.

Zemjata ne e naj.. naj.. ali sta je tu e.

- - - - - - - - - -

ne mi e jas, prv pat seeme pcenka za intenzivno proizvodstvo pa ima 3 metlici na mnogu mesta mozda na 40% od cela povrsina.. zosto taka nesto mozda ne e vo red(gusto seenje, bolest itn.) ili ke ima mnogu zrno? Koj znae, sto ke bide???

2m4r2ac.jpg
[/IMG]
97tppk.jpg
[/IMG]
2vhxlcg.jpg
[/IMG]

N01
Prvi put ga sejem, jer od ove godine počinjem sa krunjenjem na njivi. Malo je redji nego što sam planirao. Računao sam sklop, ima negde oko 60000 biljaka po hektaru.
Zaorano je u jesen 350 kg NPK Linzer 15:15:15 i pred setvu rastureno 300 kg Urea po hektaru.
img0837.jpg

img0838.jpg

img0839.jpg

Deo atara koji je slabo dobijao kiše ,mošda 5-10 litara u dva zadnja dana a pre tog ,još u vreme špartanja.
N01

Veći klip je sa kraja parcele ,tu je ranije krenuo u metličenje.Manji klip je iz dubine parcele.

F 73,

Nazad
Vrh