Pioneer hibridi

Pa upravo ta je i moja konstatacija da 2012 nije zavisilo toliko od djubrenja kolko od lokacije parcele i roka setve. Cak na nekim mestima gde je bilo jace djubreno jos manji su bili prinosi jer skroz za kratko vreme izgoreo od silnih vrucina, nebitno koji je hibrid bio.

Stiglo seme F38,V52 5032din/sj,a Florencija 4.438din/sj,dorada Sombor.
wjckmq.jpg

Seme hibrida f38 na oko izgleda sasvim solidno. Ujednacena frakcija, jednako nanesen preparat Poncho, i nema loma, i ostecenih zrna u kesi. Stavio sam jednu saku na naklijavanje, pa cu uskoro znati i klijavost...

@milanche87
Po onome sto promoteri pricaju, to je nesto najbolje sto se desilo covecanstvu od pronalaska tocka, i parne masine. U praksi mislim da niko sa ovih prostora nema iskustva, sa pomenutim hibridom, pa samim tim ni neko relevantno misljenje. Uzeo sam 3 kesice za probu, pa ce do jeseni vec biti formirano misljenje

Vidim da su neki vec preuzeli semena, od kojih su neka tretirana ponchom. Na predavanju o AS semenima su vise puta rekli da su da će tek narednih dana da krenu sa tretiranjem semena, jer je potrebno da se preparat na seme nanese što kasnije, tj što bliže datumu setve.Interesuje me dal neko ima podataka jos o tome, da ne bude da se daju veliki novci ya poncho, a njegovo dejstvo bude značajno umanjeno za tih 3 meseca što će da stoji u džaku.

@miroslav k
U prednjoj sobi za goste :haha:,salim se u kotlarnici je u novoj kuci,najsigurnije,posto su mi jedne godine misovi napravili sou u staroj kuci...@diklofen u pravu sto osto:haha:.

I kod mene su pravili cirkus, a najgore kad upadne parce papirica u vrecu, a ja to ne vidim, pa lepo u sejalicu :udri: Sad drzim seme u traktorskoj korpi, iznad koje spavaju macke, a oko korpe spavaju 4 psa.

pozdrav ljudi :osmeh: da li znate koji pioneer-ov kukuruz najbolji za silazu? i da li ima neki koji je odoleo susi? tj da je umanjio prinos za nekih 20 %?

a koliko se moze dobiti silaza od b23 po hektaru? ja sam sejao zp i nikad vise.... eh da sam sam sebe poslusao i posejao neke silazne ja jok, hocu eksperimente ..... sad samo sto seje vecinato i ja...

Nazad
Vrh