Pioneer hibridi

Obisao danas parcelu gde je zemljsite od 3 do 6 klase . NO1 katastrofa negde nice negde ga nema negde iznikao...jos malo cekam posto je "tek" druga nedelja od setve a potom presejavanje ako sklop bude bio los!!!

JA sam iz raske posejao sam 19.04. B23 i D12 razlika neverovatna . B23 niklo 10% a ostatak tek sad nice a ima i mnogo trulih koi nikad nece nici.Sa ljudima iz pipnira sam se cuo i oni su mi poslali M34 za presejavanje .Ova godina je losa ne samo za pionir nego i za nase hibride parcela do mene ns640 stanje ocajno covek nezna sta da radi.

Obisao danas parcelu gde je zemljsite od 3 do 6 klase . NO1 katastrofa negde nice negde ga nema negde iznikao...jos malo cekam posto je "tek" druga nedelja od setve a potom presejavanje ako sklop bude bio los!!!

Evo ja juce posejao No1 presejaosoju koja je nikla samo 50%.Sad si me uplasio.
ddpb83.jpg

JA sam iz raske posejao sam 19.04. B23 i D12 razlika neverovatna . B23 niklo 10% a ostatak tek sad nice a ima i mnogo trulih koi nikad nece nici.Sa ljudima iz pipnira sam se cuo i oni su mi poslali M34 za presejavanje .Ova godina je losa ne samo za pionir nego i za nase hibride parcela do mene ns640 stanje ocajno covek nezna sta da radi.

Posej DKC hibride, posle ces zaboraviti na pioneer i kompaniju!

Da li samo deluje ili je malo upljeskala kisa? @Rabadzija Probaj tvoj ako imas posejan DKC sa totalom par metara mene to interesuje.prosle godine na ekonomiji u Petki jedan sejao sve DKC i bila je trava kao botanicka basta a kukuruz do kolena.Prskao je kaze Ekvipom i Laudisom a svi misle totalom i nije imala trava uopste tek pred vrsaj se videli kukuruzari nekih 1 m visine.Ja bih voleo da sam posejao nekoliko njinih sorti i probao ali nisam.Ako neko ima ogled neka proba svaku sortu sa ledjnom prskalicom po nekoliko strukova i neka slika pa postavi da vidimo.Inace mislim da najbolje pocetno nicanje imaju ali prinos im je kao kod Pionira.

Danas sam obišao njivu gde je 12-og aprila posejan B23 (ostala mi je vreća od prošle godine). Nikao je odlično, malo se mučio u početku zbog hladnoće ali sada dobro izgleda.

Nazad
Vrh