Pioneer hibridi

Svaka cast za prinos :D Na koji razmak i koja agrotehnika ako nije problem Sandor ::svaka cast::

Predusev rapa koji je dobio 550 kg 8x16x24 + 250 kg an ...... posle zaorano 250 kg map, predsetveno 250 kg an setva na 22 cm prihrana u redove sa 150 kg an . ( po ha )

Svaka cast za agrotehniku ::svaka cast::ja planiram da bacim 300 kg 3*16 i 200 kg Ureje po ha...Prosle godine nadjubreno pilecim stajnjakom...Znaci na 22,5 slobodno?Kakav li je u susnim godinama,da ne znas ko ga je probno sejao u ogledima 2009,kako se pokazao,posto je ta godina extremno susna bila?!

@Dragan18
Ako bude susna godina onda cemo na jesen da vidimo kako je prosao koji hibrid. Uglasvnom kad je godina idealna (puno padavina + puno vestaka) AS, Dekalb i KWS su mi simpaticniji od Pionira.
Sta bi ti meni preporucio od Pionira za susnu godinu fao 300-500 za skidanje u zrnu? :cao:

Bojčetiću od starih sorti B-8 i R-10 što se tiče Pionira a ja lično bi ti preporučio KWS-ov 3381. :ppozdrav:

Ja sam odustao od b08 iz razloga sto ga kombain tesko kruni 2008 sam ga zadni put sejao a 2010 drugar je isto muke sa njime mnogo ga lomi ako hoces da ti svo zrno skine sa sapurine.a imamo djuro djakovic kombain ,Barem mi imamo takvo iskustvo ,Ai b08 ti je stari hibrid ima pioneer i bolje od njega.A za kws 3381 i ja sam se interesovao zadnje dve sezone i mogui reci da je dobar .
Ove godine ce bar kod mene odluciti cena semena Ito cu da gledam rezultate ogleda iz 2008 g.jer prosla sezona nije merodavna svi su rodili,Do sada am sejao dekalb hibride zadnje tri godine ali ove godine mozda i pioneer jer imaju i oni stvarno ekstra hibride samo su im katalozi pretrpani hibridima a ustvari postoje jedno tri cetri valjana iz svake fao grupe po jedan i to je to.

@bojcetic
N01 probaj.noviji hibrid,fao 300.jako dobar,malo je skup.
u madjarskoj lider pioneera.

2w1wm5s.jpg

Hvala na savetima. Meni se sa ogleda svidja F73 i K67. Uglavnom K67 bolje rodi, ali ima i vecu vlagu, tako da dodje na isto kad mi "mesetari" uzmu za susenje. N01 sam uzeo takodje u razmatranje.

Ja sam imao N01 i F73 jedan pored drugog veci prinos je imao N01 i cinio se suvlji (sto potvrdjuje i fao grupa) oba u repistu oko 7t po jutru vlaga 15-16

Jugos je napisao(la):
Ja sam imao N01 i F73 jedan pored drugog veci prinos je imao N01 i cinio se suvlji (sto potvrdjuje i fao grupa) oba u repistu oko 7t po jutru vlaga 15-16
Šta ste sve koristili od đubriva. :cao:

F-73 mene razocarao ove godine, imao sam ga na parceli od 4 kj po pola sa M-34. M-34 je bio vidljivo bolji!
Za lako krunjenje i malu vlagu+ odlican prinos, probajte V-74 Fao grupa 500.

toshiba je napisao(la):
F-73 mene razocarao ove godine, imao sam ga na parceli od 4 kj po pola sa M-38. M-38 je bio vidljivo bolji!
Za lako krunjenje i malu vlagu+ odlican prinos, probajte V-74 Fao grupa 500.
v-74 je zamena za florenciju,znaci kad je susa,trebalo bi da je dobra.
al' je skup....

Ove godine je bio "made in France" seme, niko' je za 5 dana! Isao k'o lud i klijavost bila 98% dok su ostali pionirovi bili "made in Srbija" (oni koje sam ja sejao) klijavost bila nesto manja, i kad vam kazem od K-67 2 tone vise a od F-73 3 tone vise! Kermess je dao vise od njega ali i vlaga bila 20% a V-74 16%. Za ostale kuce necu ovde komentarisati...
Post je spojen: [time]1295889290[/time]

Pa i 1000kg za 1000rsd...

Nazad
Vrh