Pioneer hibridi

Kod mene P0216 je dosta dobro podneo deficit vlage , svaki ima solidan klip, lepo popunjen i do kraja završen, doduše jes' da su već obešeni i vise ali s'obzirom da je sejan na 19cm i da u tom delu nije palo ništa već dva meseca, ne mogu biti nezadovoljan. Uzgred primetio sam da ovi raniji pioniri iz fao400-500 imaju mogućnost povećanja klipa u ređem sklopu ,što nije moguće po pričama promotera ali u praksi ovo stoji.

Imamo nekoliko jutara pod pionirom ,sav je na "crnoj zemlji"

Ima štete na kukuruzu od vetra koji je duvao zajedno sa kišom koja je padala pre 2-3 dana.
Na ovoj parceli je 9911 i 0412.
dscf3784.jpg

dscf3786.jpg

dscf3787.jpg

9911

dscf3791.jpg

dscf3792.jpg

0412
dscf3793.jpg

dscf3794.jpg

Poslednja izmena:
Moguc je neparan broj redova na gornjoj polovini klipa, ove godine sam kod mene nalazio primere da se dva reda zrna koja pocinju u donjem delu stapaju u jedan red od polovine ka vrhu.Sta vise nasao 3,4 takva klipa ove godine a prethodnih godina nikad, verovatno neki stres bas u trenutku kada je deobom od jednog reda pravio dva.Pokusacu da najdem da uslikam...Svakako pri dnu klipa mora biti paran broj!

Kako vam se čini 0865 , ko ga je sijao , kod nas je tek uveden a razmišljam da ga ubacim u igru nagodinu ako bogda ?
Dobar hibrid, zeleniji je od 0725 ( 0725 fao 630 ) - imam ih bas jedan pored drugog tako da bi ga svrstao blize kraju 600 grupe a ne na sredinu. Nizeg je rasta, polozaj klipa nizi, lisnat, cvrstog stabla, jako lepog zrna, sve u svemu od setve nemam zamerke, obecava dosta, videcemo jos malo sta ce da kaze vaga.

e80tn5.jpg
245hglf.jpg

Malo losije slike nevide se sve sorte i njihova obelezija ali najbitnije na najboljem ogledu u okolini vide se prinosi.Po meni katastrofalna godina gora od 2013.

Nazad
Vrh