Pioneer hibridi

pa jel u karavukovu nije doradni centar kwsa?

Ja i kum kpili jednu količinu B23 Srbija piše delta seme N.Beograd.Ove godine je naš lokalni tajfunčić sejao semenski DKC kome on dopadne da ga seje usrećiće se,a nekom će dopasti jer su ga skinuli mada nije imalo smisla jer je seme u pitanju.Ja sam čuo da poncho ne važi za sledeću godinu a za ovaj bajati javljam rezultat.

Mogće da je AS jel to ono u velikim vrećama.Nisam siguran koja je kuća (nije kws i pioner)ali je katastrofa ,bio sam prisutan kad je bran.Nije poenta koji je hibrid nego kvalitet,inače je njiva navodnjavana non stop pa me zato i čudio tako loš kukuruz.

Nema u Srbiji Monsanto polja , samim tim nema ni prozvodnje DKC sjemena jer oni rade u kooperaciji sjemensku proizvodnju . U Evropi kolko znam ima samo FR, RU, Hu, i Turska (ako je Evropa) .

Onda ja nisam razumeo ovaj post:
Ja i kum kpili jednu količinu B23 Srbija piše delta seme N.Beograd.Ove godine je naš lokalni tajfunčić sejao semenski DKC kome on dopadne da ga seje usrećiće se,a nekom će dopasti jer su ga skinuli mada nije imalo smisla jer je seme u pitanju.Ja sam čuo da poncho ne važi za sledeću godinu a za ovaj bajati javljam rezultat.

Zvao me bivsi kolega,ali moj veliki drug sa kojim sam ostao u kontaktu...Kaze pate se sa Pionir hibridima,generalno sa svima.Losa klijavost,izuzetno kod nekih hibrida cak ispod 70%...Pa ga teraju vec drugi put preko selektora,vibro stola i trijera kako bi izvukli sto vecu klijavost da ne bi pukli i oni kao doradjivaci i kompletna proizvodnja...Njima u doradnom centru placaju po kilogramu spakovane robe...Kaze jako malo ce biti semena razvrstanog po frakcijama VP,SP,VO,SO vec ce uglavnom biti sve SELEKTIRANO,tj pomesana i ne jednaka zrna,razlicitih velicina u dzaku koji kupac bude kupio! Ove godine je Pionir organizator proizvodnje i dorade,kompletno sve su ispratili ali prodaja ide preko Delta-Agrara jos uvek!

ja sam sejao pre nekoliko godina k 67 iz proslogodisnje proizvodnje sa 0,5 poncom.bilo je 30 do 40 posto neklijalog semena.agrotehnika u fulu (map,urea,zastita)i na kraju losiji prinos od njiva posejanim svezim semenom tretiranim semaforom.a sto se tice hibrida p 1114 ove godine sam posejao dva hektara ,srecom nisam mogao da dobijem vise semena ,stablo visoko kao belarus a klipovi teski pabirci.drugar imao u drugom potesu 3 hektara ,dobio kisu i rodilo 8 tona po hektaru.pa ti budi pametan .

Da veliki je rizik i staro a i novo ove godine.Morat će mo sami proveriti klijavost.

Ja nebrinem za Pako Kolumbiju ,Heliko jer će to doći iz Pariz."::namigivanje::Ali mi je briga za Pionire jer to valjam u gepeku preko Drine .Bit će doneti jednu vrećicu u martu i staviti u klilo u kući i ako zadovolji ,odmah zvati trgovca da ti ostavi sa te kamare ,i sutra po to .A sejati gušće ili redje je rizično iz više razloga pa ću isključivo po normama sejati.

da moze se uzet i ranije ali kad se vratis ti dobijes sa 5-6 palete koja nije provjerena prosle serzone bilo je slucaja iz jedne prodavnice dovezeno u gepeku preko Drine dobrog sjemena a i loseg jedna tura dobra a nakon 2.dan lose ustvari iz kosa.(cardaka) koje nije imalo ni 60% klijavosti

Nazad
Vrh