@mladen87
9241 probaj, gusce i bice ti dobar. Kod nas to seju prilicno ko skladisti kuci, a nemaju susare, pa ga hvataju do 16% vlage i skladiste sami.
Taj V74 sejao moj drugar par godina ali za zrno. Kisne 2014 greskom posejao na 25 I nije se nesto proslavio 8t/ha. Relativno susne 2015 posejao na 21 I imao 8t/ha. Kako sam ga video kod njega definitino nije za klip.
Mislim da cu za berbu samo po725, bas sam zadovoljan sa njim koliko se malo krunio s obzirom da sam za tu njivu debelo zakasnio sa berbom. Poredjenja radi npr 1114 koji je i kasniji fao, i poceo branje sa preko 25% vlage i opet zrna u prikolici ogromna kolicina.
Nego, da li neko ima raspored cenovnih grupa semena za ovu 2017, znam da ima 5 grupa
Meni je 0725 totalno podbacio u odnosu na 1114. Bio je na oko ubedljivo najbolji od svih hibrida tokom porasta a na kraju prinos mali a vlaga ogromna. 1114 iako je kasniji hibrid imao je za 1.5 - 2 % manju vlagu i za 2.000 kg veci prinos po KJ.
@pankin na koju gustinu se seje kod vas 9903 ?? I meni promoter preporucio da probam obavezno njega, po njegovim recima u ogledima radjao kao FAO 400-500 a imao vlagu kao FAO 300. Ja mu rekoh dok ne probam ne verujem nista