Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Samo njega sejes? Kako si zadovoljan? Kako je dodji ove godine?
Prosao dobro,nisam nesto mnogo imao posejano njega,dobar tezak kuruz,nista losiji od Fao 500 i najbitnije skida se rano i ide kao po ceni starog.
P.S.Ova godina ce biti kisna pa ne bi u blatu i sa vlagom da se zezam,jel su jako bezobrazni na uzorcima a i cekati cenu je lutrija.
Pisalo je pre desetak godina posle oznake PR33 ili PR38 i mislim da je 33 fao700 a 38 fao 200, sada štancaju oznake kako ko stigne, moraš pogledati na njihov sajt.Jel zna neko kako se gleda period vegetacije, npr. Za Fao 300, Fao 530. Posto za pionirove hibride ne pise.
Ja sam resio da sledece godine preskocim P1114, plasim se suse, ove godine je on lose prosao kod mene, a prosle je bio najjaci. Velika fao grupa je P1114.
Ako neces javno Dekalbove cene moze li na pp?Taj isti cenovnik imam vec desetak dana.Imam i cenovnik dekalba i pionirovih suncokreta.
Hvala na odgovoru! I ja imam ista zapazanja po pitanju starih hibrida, sve mi se cini da ih vremenom pokvare a kada to nekom kazem svi me ubedjuju da se tripujem.Secam se koliko smo brali dobrog starog NS-a 640 sa jedne parcele, zadnji put kada je bio tu nije licio na sebe, mozda i tripujem ali zadnje dve godine nije prelazio 14 redova zrna a ranije je znao i po 18 da napravi.9911 vs N01 na istoj njivi. No1 600kg/ha vise rodio. Parcela je 12kj, 6kj jednog, 6kj drugog.
Ta zemlja nije nesto i nije imala padavina puno. 10t/ha je bio n01, 9300-9400 9911, vlaga 14.5% Medjutim N01 nije vise onaj sto je bio, iskvarili su mu gentiku kako bi akvamaks imao bolju prodju po jacim cenama. To se isto desilo sa b23 pre par godina itd.
Moze li neko da podeli iskustva o Pioneer 9911 ako ga je sejao , ili jos bolje ako je bio sa hibridom neke druge semenske kuce u istim ili slicnim uslovima?