Pioneer hibridi

Ja sam danas pokosio nešto N01 vlaga 18,2 sejan 03.04 na 19,6. Napominjem vlaga je kada je prošao kroz kombaj.

Danas merio vlagu na ogledu.Vlaga od 19 do 24,8.Promoter me pritiska da ga vrsemo u sledecu sredu-cetvrtak,posto ce biti regionalni dan polja.E sad pitanje koliko ce moci on da spusti vlagu za 7 dana?

Spusta se vlaga 0,5% dnevno. Za vikend jos toplije oko 25-27 temp. Za sedam dana je moguce da najraniji hibridi budu sa 14-15 vlagom.

Mi beremo vec par dana,kukuruz krenuo da se rasipa polako ali jos nije strasno.Prinos i nije bas kao sto se pricalo prosek je 1 vrsna zmajevka na lanac,kad se bude krunilo tamo u maju-junu to dodje otprilike 4,5 tone suvog na lanac,Cena je sramna ali sreca pa mogu kuci da ga uskladistim.Hibridi su D11,T56 i T36.

T56 spustio vlagu sa 25,5 % od subote na 22 % danas i jos prosao kroz kombajn, nista od siliranja zrna ... P9494 17,2 %, F38 17,9 % krunjeni rucno za uzorak

Danas skidan P9494 fao 310 ... vlaga 15,5 , 15,7 %, za naplatu 5600 kg/kj bez prasine, da je ona merena bilo bi bar duplo :osmeh: .... s obzirom da je bio dosta ostecen od crvenila , plamenca i prolecnih poplava dobro je ispalo

Taj 9494 izgleda da hoce da hvata crvenilo,ja ga imam iz neke kasne setve i klip sav nikakav(zrno se skvrcilo),dali je od crvenila?

I mi smo juce radili P9494,prinos oko 5500 kg/kj,ostavljeno kuci,vlaga 15,5...Tako je,izgleda je njega najvise uhvatilo crvenilo ove godine.

Jeste od toga je, uhvati ga u mlecnoj fazi i zrno ostane sturo, hektolitar manji, kod mene je bio 68, sto se oseti odma po prikolicama. Moj je sejan u redovnoj setvi, pocetkom aprila. Steta, dobar hibrid al to mu je izgleda mana.

Poslednja izmena:
Dobro veče narode, da se javim- sutra skidam ogledno polje Pioneera, samo vreme da me posluži jer su najavili kišu za sredu uveče, a kod mene je zakazano za 13h.
Elem, ako je neko zainteresovan, bilo bi dobro da ima moj broj, ali ga ne bih stavio javno... tako da ostaje pp (do sutra u podne mogu da odgovorim) i svako je pozvan i dobrodošao! Uglavnom sutra uveče stavljam slike i rezultate, nadam se da ću biti dobar domaćin.
Ogled nije na magistralnom putu, već je iza sela tj iza groblja. Put je na ulazu u atar i mislim da je ovim ogledom promoter dobio veću pažnju ciljne grupe- poljoprivrednika, jer svakoga koga iole zanimaju ovi ogledi, pre će stati traktorom i pogledati šta ga zanima, nego li iz auta da izađe, bar ja tako mislim. Tako sam i došao do dogovora sa Milikićem, nije mi stalo do besplatnog semena, prvenstveno sam to hteo radi sebe da znam koje ću hibride u budućnosti sejati na svojim njivama; takođe ljudi u selu su dosta zainteresovani za Pioneer a većina nije imala prilike da prisustvuje skidanju oglednih polja, između ostalog i ja se tu ubrajam.
Izvinjavam se jer tek sad postavljam poruku, ali sam danas ceo dan zvao ljude iz sela, jurio... a takođe mi je i kućna slava danas, jednostavno nisam stigao ranije.
U svakom slučaju sutra slike i rezultati na forumu :cao:

Kod mene je u cetvrtak u 11h zakazan regionalni dan polja za Juzni Banat,sto trenutno znaci i najjaci ogled vizuelno za podrucje Juznog Banata.Parcela je na putu Bavaniste-Kovin.Svi koji mogu da prisustvuju su dobrodosli,a bice organizovano i mini druzenje.

Nazad
Vrh