Pioneer hibridi

Lično mislim da je to sve isto,samo je kalibrisano radi lakše setve,tj skidanja viška semena

Juče posejao 9911 akva maks na 18.50 cm.Dubina setve 6 cm.Ako nisam prvi onda sam sigurno među prvima što se tiče setve u selu.Vlage ima sasvim dovoljno.Mislim da nema potrebe više čekati

Juče posejao 9911 akva maks na 18.50 cm.Dubina setve 6 cm.Ako nisam prvi onda sam sigurno među prvima što se tiče setve u selu.Vlage ima sasvim dovoljno.Mislim da nema potrebe više čekati

Ah, lako je tebi, samo ime mesta iz kojeg si sve govori. Ja danas krecem sa setvom P9911 I jos se dvoumim da li na 21 ili 22cm da sejem!

Kakav je h31 nikad cuo za njega? a nevidim ga ni u katalogu
pretprosle godine kod nas ko ga je sejao bio je prijatno iznenadjen,krupno tvrdo zrno i dosta je tezi na kantaru bio,dok neki su sejali gratis seme h31 i bilo je problema sa nicanjem,presevalo se,prosle godine nije ga bilo,bar u nasem okruzenju...inace kasan hibrid za raniju setvu.

pretprosle godine kod nas ko ga je sejao bio je prijatno iznenadjen,krupno tvrdo zrno i dosta je tezi na kantaru bio,dok neki su sejali gratis seme h31 i bilo je problema sa nicanjem,presevalo se,prosle godine nije ga bilo,bar u nasem okruzenju...inace kasan hibrid za raniju setvu.
pa i ja sam to dobio za gratis seme,proslogodisnje,jbg nisam pozurio bilo za gratis i k67 f02,ali ostalo je jos samo par hibrida i to je to,i ja poneo ovaj. pa neznam sta cu snjim...stavicu na naklijavanje :osmeh:

Koji hibridi pionira su namenjeni za berbu u klipu? I koji se od njh se najbolje pokazao u poslednje dve susne godine?

posejani Pionircici A79 na 19 cm, P9494 na 20 cm, F38 i Aqua max P0412 i gratis K67 na 22 cm, P1114 i gratis N61 na 23 cm i T56 na 24 cm, 5 cm dubine predsetveno 200 kg ureje i u setvi u redove 85 kg Eurofertil plus NP 35 po jutru
2ue5mon.jpg

280jpmd.jpg

prvi sto su sejani u utorak pustili klicu

Poslednja izmena:
Mislim da je 5 cm za ovu godinu plitko. Ja i ove godine "sahranjujem" na 8+cm iako kod nas ima vise vlage,koliko mogu da ocenim sa slike,nego kod clana Slavko91. Samo sam se prve godine samostalne setve zeznuo i posejao plitko na nekih 4-5cm-vise necu.

okvirno sam rekao 5 cm, zavisi od njive do njive, a ni ne mora da bude bas sahranjen u prevlaznom da bi klijao dovoljno da ima makar malo vlage
25irhxz.jpg

Ko se na mleko opece taj i u jogurt duva. Nzm kako je kod vas ali ovaj deo Backe kisa redovno zaobilazi... Pogotovo ovu nasu selendru.... Led nas ne promasi ali kisa obavezno,tako da dok jos ima vlage krkam na 8cm pa sta mu Bog da.

Ove godine prvi put sejem P1114 koji je kod mene u selu sejan u zadnje 2 godine i odlicno rodi.Problem je jer neznam da li seme ovako treba da izgleda ili je pregorelo u doradi malo su cudne ove tamne fleke.Izbrisite prvu sliku koja je slucajno ubacena.
2empr91.jpg
30cafiq.jpg

Nazad
Vrh