Pioneer hibridi

To su zvanicne cene,nece bit velikih razlika kod prodavaca.
Nazovi par lokalnih prodavca,raspitaj se kod njih,vecinom svi su vec dobili cene.

Hteo da pitam kakvo iskustvo imata sa Florensijom ? jer sam dobio taj seme pa me interesuje vase iskustvo sa njim

Ma oni te grupe menjaju ko cigan konje. Valjda kako se koji hibrid u nekoj godini bolje pokaže on automatski ide u najskuplju grupu.

Ko tu koga?
Rekose da se d11 i d12 povlace,a ovi imaju u ponudi?
:sta:

To je sve proslogodisnje.Taj cenovnik stoji tako vec dosta dugo.
Oni svake godine prave pometnje na trzistu, uvek preuzmu od delte zaostalo staro seme, tako ostvare vece rabate, a "glupom seljaku" ce bit dobro, svi gledaju da je sto jeftinije.
U katalogu potrazite broj Pioneerovog promotera za Severnu Backu i raspitajte se(mada najverovatnije zna i vas regionalni).

Mozda nije prava tema za moje pitanje ali odnosi se ne kukuruze. Moze li mi neko reci koliko semena kukuruza mi je potrebno za 2k.j npr p1114 ako bih ga sejao sa razmakom od 22cm? Na koji sistem se racuna?

Mozda nije prava tema za moje pitanje ali odnosi se ne kukuruze. Moze li mi neko reci koliko semena kukuruza mi je potrebno za 2k.j npr p1114 ako bih ga sejao sa razmakom od 22cm? Na koji sistem se racuna?
za rastojanje od 22cm od biljke do biljke ,i rastojanju od 70 cm izmedju redova na 1ha dobijes 64935 biljaka a kesa semenskog kukuruza ima 25000 biljaka pa ti za ha treba 2.6 setvenih jedinica odnosno za 1kj 1.5 setvenih jedinica

Najlakse za prosecnog coveka shvatiti racun oko semena i povrsine je sledece. Ako je razmak izmedju dve biljke 22cm i izmedju dva reda 70cm. Povrsina koju zauzme jedna biljka je 0.7m x 0.22m rezultat koji dobijete je povrsina koju zahvata jedna biljka. Hektar odnosno 10000m2 podelite sa povrsinom jedne biljke, i dobijete broj semena koji je potreban.

I bre Nikola, pa ko će sada i vreće okretati. Naši ljudi su takvi(ja prvi), da uputstvo čitaju tek kad nešto zaj..bu. Pa onda uglavnom bude ono iz čuvenog vica ‚‚... a upališ motorku prvo...‚‚

Nazad
Vrh