Pioneer hibridi

Sejan 21.04.Od nas je dobio kao i sve ostale parcele ,ali je ovde Bog zatajio.

Ja moj nisam obilazio nekih desetak dana.Nije tako loše izgledao tj. klipovi su bili bolji.Dosta sam ga nasejao baš zato što se prošle godine kod mene dobro pokazao.Kod mene je sredinom juna u tom delu atara palo min 70 a negde uhvatilo i 120l za jedan dan.Posle toga je bilo još kiša(prosečno kao i kod tebe) tako da verujem da je zato bolje formirao klipove.

Bice tu kiraj preko 3t/kj. Kod mene je izgledao kao kod tebe pa je blo 3.7t/kj, a nisam ocekivao ni 2.5t/kj.

Nisam brojao biljke a sejan je na 19,3.Klipovi su skoro na pola njive jedno 10-15 redi od lucerke.

- - - - - - - - - -

Evo i njega na vagi,4 klipa.

Slika od juče
dsc0460.jpg

današnja posle sušenja od dva dana
dsc0481.jpg

Mislim da će ovo biti realna težina kada se bude svelo na 14% vlage.Kao što sam rekao realan sklop je oko 62.000 biljaka,dok one biljke koje su nikle posle đurđevdanske kiše ne računam u sklop je su klipovi jako mali,nemaju ni 200 grama sa šapurikom.Doduše njih ću da računam kao ekstra prinos::novac::.

P0216 aqua,Imamo ga posejano 3 vreće.

Teško se kruni pa su klipovi na sušenje.

- - - - - - - - - -

F 73 juče
xstvxzal0ahccrpbob5g.jpg

Danas

- - - - - - - - - -

Zrno sa zadnje slike dobro osušeno teži 400 g ili 100 g po klipu x 60000= 6t/ha ili 3,5t/kj.

- - - - - - - - - -

P0216 aqua,Imamo ga posejano 3 vreće.

Suvog zrna po klipu 150 g.Koliko će još dodati ? Imao je "mnogo" vlage.

Pioneer P1114 poncho 1,25,ostecenja od diabrotike u velikoj meri...slike od jutros,ovako je tamo gde je najgore
o0o3r.jpg
veci deo njive je ovakav
25s8tpf.jpg
a ima i po neko crvenilo,ali posto je rano sejan i sve je uradio,ne smeta mu
10r1clu.jpg
to je klip sa tog stabla zahvacenog crvenilom!Znaci ranija setva i malo ranija FAO grupa mogu nas spasiti od ove opake bolestine!

- - - - - - - - - -

rljchs.jpg

merio danas vlagu na pioniru n 43 vlaga 29 od nedelje planiram da pocnem berbu ako ne bude kise
merena je i vlaga na d 11 koja je 33

Nazad
Vrh