Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

Ima li varaličara medju kolegama?
Imate li neku preporuku za komercijalno pecanje štuke? Bio sam u Žitištu na jezeru Grgec ali nije radila štuka..

Какав футуристички облик,ово као луксузни ауто најновије генерације изгледа. Свака част за одабир машинице.👌👍

Lepo izgleda,i dobro se pokazala.Msm da jedan okret navlači 104 cm. najlona.I što je najvažnije ima QDM (kvik drag)kočnicu.Prilikom drila,dovoljno je 3-4 klika da bi se zategla.
Deluje kao luksuzna,ali je ovo Bazija za sirotinju. :osmeh:
Ovo je Bazija,mamojeb od mašine.
20 TOURNAMENT BASIA 45SCW QD (10121-050) | Formax Store https://share.google/S38O90PNmgqW82VKO
1 mašina=1 kj. žita8-)

Poslednja izmena:
А покојни чича Драгојло који је пецао на Гробници* никад није машиницу имао. Нити је хтео да узме кад би неко и хтео да му поклони.
Имао модификоване бамбусе са спроводницима и тако је пецао. Кад закачи штуку пусти је на сред језера да се умори... и онда полако ручно намотава најлон и иде да је спрема у колибици...

*Гробница је језеро које се налази мало иза Морнарове (СентТропе) шљункаре...

Poslednja izmena:
Е када се сетим мог дечијег пецарош ког почетка црни бамбус и жути. И дан данас када видим бамбус ја се одушевим,један колега на салашу има посађене праве бамбуса и обећао ми пар комада да ће ми дати . Скоро био гледао има их и по 7-8м прелепи прави ко стреле.

Пецао сам на Језави шарана са бамбусовим штаповима. Више сам хватао бабушке... :) .
Неки риболовци су у то време кад схвате да ће шаран да покида најлон пуштали штап па га шаран воза унаоколо.
Кад се смири онда се ангажује један који је имао храбрости да уђе у воду... ако ухвати шарана онда га задржи а бамбус врати власнику...

Jeste li spremni za soma?
Sad će mart i porast vodostaja. Valjda su do sad ogladnili.
Kako štite uprednicu iznad udice? Sajlica, karbon, silikonski bužir?
Događalo mi se da presječe uprednicu a ima i sedri koje su oštre. Spremio sam uprednicu, jest da je kinez ali je 0,50.
Do sad sam koristio 0,30 i 0,40. Kad je čisto dno nema problema, osim ako naleti štuka na kedera.
Sad se oštrim na teren pun kamenja i sedri pa mozgam o priboru koji može da izdrži a da nije sajla.

Kad sam bio osnovac bambusi su se prodavali u lokalnoj gvožđari. Ja sam uglavnom pecao na morskače (trske), jedno vreme sam ih imao zapaćeno u dvorištu, rasle su k'o mutave ali su bile krive, pa sam ih onda ispravljao na žeravici. Posle kad su mi smetale jedva sam ih uništio da ne rastu iznova. Za plovak sam u početku koristio kukurzovinu (onaj tanki kraj kod metlice), posle sam prešao na guščije pero. Za vezivanje plovaka od kukurzovine (i uopšte najlona za trsku) sam mazno mamin konac za jorgane, tad već nije šila jorgane pa nije ni primetila... E onda su postali aktuelni blinkeri pa sam imao Germine sa Shakespeare mašinicama, one najjeftinije sa žičanim sprovodnicima i žičanom vodilicom na mašinicama. Al' se i sa njima pecalo bogovski, a sad možeš imati kakvu hoćeš opremu kad ribe više nema ko tada...

Takodje žuti bambus,takmičarac je bio nedostižan.
Posle na te bambuse pravili sprovodnike,od žice,koje smo vezivali tankim mašinskim koncem i preko njega izolir traka.Umesto mašinice,čegrtaljka,kao što koriste mušičari.
Kad zvekne babuška od pola kile,niko sretniji.
@frkani
Po meni,mislim da ti je najbolji fluorokarbon.

Gledao sam sam snimke ali nisam probao te materijale. Nekako mi previše kruto izgleda pa nisam siguran kako se ponaša riba kod uzimanja. Vidljivost je manja ali kad podiže mamac osjeti li razliku pa odustane?

Nazad
Vrh