Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

aca74

Član
Učlanjen(a)
30 Jan 2009
Poruka
2.629
Lokacija
Pančevo, Starčevo
Kada krenu popusti za pecanje kako znati ko je glasao:ppozdrav:? Srecan sam sto je ekologija pobedila.
 

IMT577dv

Član
Učlanjen(a)
19 Nov 2012
Poruka
2.819
Lokacija
Cuprija
Jel pecao neko na dunavcu gde se vadi ugalj blizu sela Malo Bavaniste ? Mislim da se zove Gajski dunavac ali nisam siguran.
Imam neku opciju da odem jedan vikend u narednom periodu na pecanje tamo. Pa me zanima jel ima mogucnosti za pecanje grabljivica varalicom ili je bolje pecati deveriku, sarana itd ?
 

vuxsd

Član
Učlanjen(a)
26 Nov 2014
Poruka
2.684
Lokacija
Smederevo
Pecao sam pre, pa sad ima malo manje od dvadesetak godina.... sa pontona. Neka vrsta metalnih splavova... Pecao na hranilicu babuške i karapatke... i belu ribu. Od svanuća do deset sati sam se toliko umorio da sam zadremao i odspavao na tom pontonu ugrajan suncem. Pola džaka ribe... Otac je na pilker sa mušicama varaličio i uhvatio dva bucova malo preko dva kilograma.... Bucova juriš i vidiš gde juri ribice.... pa ga 'gađaš'.
Ipak je mnogo vremena prošlo tako da ti trebaju novije informacije.
 

IMT577dv

Član
Učlanjen(a)
19 Nov 2012
Poruka
2.819
Lokacija
Cuprija
Cisto me zanima sta ima od ribljeg fonda u moru danasnjih ribokradica na razne nacine. Da znam sta da pripremim od opreme za 2-3 dana pecanja :osmeh:
 

ljusha

Član
Učlanjen(a)
27 Okt 2009
Poruka
2.604
Lokacija
Laćarak
Jedino na komercijalnim vodama ima ribljeg fonda,ostalo je sve pokradeno.
Što kaže @putin,1 plovak i 2-3 dubinke.
 

vuxsd

Član
Učlanjen(a)
26 Nov 2014
Poruka
2.684
Lokacija
Smederevo
Pilker za bucova... nešto kao na fotografiji...


Sa dve ili tri mušice ispred pilkera...
 

dukej

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
14 Avg 2007
Poruka
6.390
Lokacija
Srbobran
Pecaroši, kakv alat koristite? Bilo bi lepo kad biste objavili slike svojih štapova i mašinica.

Najbolji alat koji imam je komplet Shakespeare Alpha štap i mašinica, koje sam pre više od četvrt veka kupio polovne za masne pare (napričali mi bajke a ja naivan :osmeh: ), i na koji sam samo par puta pecao. Juče sam rasklapao mašinicu da je podmažem i da budem iskren mislio sam da je bolji kvalitet unutra. Imam još par štapova i mašinica ali iz niže klase. Nisam pecao dosta dugo (možda i desetak godina), i sad me uhvatila neka želja da ponovo malo zabacim.

Gledam sad na klipovima, aktuelan je neki feeder ribolov, nisam ni čuo za to do skora... Gledam i oglase da kupim nešto, da kompletiram dva tri alata za dubinku za babušku, jedan ili dva za varalicu, možda i neki komplet za šarana. Preferiram starije stvari, metalne mašinice, nekako su mi odbojne ove nove plastične mašinice. Tek kod štapova nemam pojma šta da tražim, meni su dobre i stare Germine, imam jednu 1.95m 15gr pa ću gledati da nađem takvu još jednu, da bar imam dva ista blinkera za babuške (kod nas se zovu zlatice)...
 

kanački

Član
Učlanjen(a)
29 Jun 2011
Poruka
2.679
Lokacija
Zrenjanin-Tomaševac
Ja pecam iskljucivo varalicom i imam 4 kompleta.
Jedan za bandara ,jedan za smudja ,jedan za stuku i jedan za bucova Treba mi jos jedan komplet za basa

Kineski formax , spro, sportex i japanski graphiteleader.

Svasta od pribora mi je proslo kroz ruke ,ali sam trenutno na ovim stapovima , a najvise pecam sa formaxom ,posto je on uglavnom u autu.

Od masinica imam 3 blue arc i 1 zauber i tebi preporucujem da ako uzimas masinu za varalicarenje uzmes blue arc/zauber/red arc , to su nepoderive masine ,a izuzetno dobre spram cene. Kuciste metalno , a cena tu od 7-8000 din..

Ako treba neki savet vezan za pribor za varalicarenje ,tu sam.
 
Vrh