Pasulj

Haribek lepo napreduje...
73db7053e077bcba44816cb906e8f230.jpg


Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
 
Da li se sme mešati bakar sa herbicidom? Treba da radim drugi split coruma a mislim da bi i zaštita trebala da se odradi
 
01.06 sam radio zaštitu sa bakrom (bakar-oksihlorid) 1 kg na 0.5 hektara, danas je bilo kiše verovatno će je biti još ovih dana,šta da pripremim za sledeći tretman, vidim da radite sa bordoskom čorbom,da li sme sa njom ako krene cvet?
 
Moze i bakar u cvetu samo prskati kasno uvece kada se cvet zatvori, provereno 100%

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
 
Može bakar samo što kasnije u cvatnju djeluje na cvijet....bude opadanja.
Sada bi ridomil bio ok i sistemik je.
Ali ako je sve u redu netreba ništa....zasto bacati pare.
 
Dobar je Ridomil,ali ako vremenski uslovi ne pogoduju razvoju gljivica a oćemo neku vrstu zastite i Antrakol je skroz ok i finansiski i sto se tice zastite,mada sto se tice bakteriske plamenjače bakar nema zamenu,tako da bakar +mankozeb=mama!
:)
 
Ja mislim da je ovo najveci kukuruz u ataru kod nas. Ovaj deo je dobio dosta kise, uz samu je reku Tisu… kukuruz je tu visok 170cm!!! Strasan je… modar, pa naviksan! Ali je tu peskovita zemlja i u slucaju nedostatka padavina u julu, avgustu brzo od najboljeg postaje najgori!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Imam posađeno 3-4 ara raznog šarenog pasulja, juče sam ga oprskao valis plus, aminokiseline, insekticid, prihrana, bor, ostalo od prskanja paradajza. Hteo sam da oprskam samo jedan deo koji sam propustio kod prošlog prskanja, ali kada sam počeo video sam puno nekih leptira, mislim da je pamukova sovica ili neki moljac pa sam oprskao sve što je samostalno posađeno. Imam i deo koji je uz beli kukuruz, tu se više ne može proći, jer je potpuno zaklopio redove. Inače, oprašivanje je za sada odlično, kod mene je bilo puno kiše.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh