Pasulj

Ja sam koristio ploce sa 48 rupa 5.5mm uzeo sam 6 kom novih bas za tu namenu , prosle godine mi je sejano sa 72 rupe to je bilo jako lose .

Ja sam isto sijao sa 48x5,5 a probao sa 72, okrenuo u mjestu dva kruga i vidio da to nije to, i isto 3 spora i jaci gas da dobro drzi sjeme, tako sam i prosle godine i sve je bilo odlicno

Danas obisao parcele gde je sejano u subotu , neka zrna nabubrila a neka vec 2cm pustila klicu , sejana su na 5-6 cm dubine , za cetvrtak najavljuju moguc mraz nadam se da nece nici do tad , do kraja aprila sve neko hladnjkavo vreme predvidjaju mozda bolje da sam sacekao maj za setvu !?

Jucer sam prskao do 10 navecer, isplatilo se jer sada pada kisa i danas posijao bijeli biser i jako je pirio vjetar pa nisam mogao oprskati, zanima me, da li bude problem ako jedan dan ostane u prskalici? Ujutro cu ju upaliti da promjesa??

Sejali danas malo uslužno...

IMG_20160420_162330.jpg

IMG_20160420_162319.jpg

Danas mi jedan drug sa foruma rješio šareni grah, da mu se i ovim putem zahvalim, 10kg, pa ću posijati i ostaviti slijedeće godine za sjeme, sutra ga budem slikao i postavio na forum......neću otkriti o kome se radi, neka sam napiše, pozz

maznut ću ti tu teglu, baš mi se sviđa, za uzet u ruke i gledati kakvog sve graha ima.....morat ću i ja sebi napraviti jednu

Nazad
Vrh