Papagaji

poz zanima me misljenje nekog iskusnijeg!kupio sam pre 10-12 dana dve tigrice,jednu zenku i jednog muzjaka.mislim da su mlade ptice ali koliko sam citao mislim da su starije od recimo 5 meseci posto nemaju sareno perje do kljuna nego im je glavica zuta,i imaju vidno izrazenu boju nosnice plavo i recimo braon zenka mozda i malo zatvorenije.e sad primetio sam kao da se ,ljube,s vremena na vreme verovatno se hrane i muzjak zenku neki put ceska po glavi.neki put zenka kao da grize hranilicu.sta mislite da li je to znak da su se sparili i da bi se razmnozavali?ajd pa cu ih slikati sutra da ih vidite!
 
To sto grizu hranilicu ili kavez znaci da ostre kljun, i treba da im okacis sipinu kost.
 
@Piksi.Po mom misljenju bi trebao da ih prebacis u veci kavez ili volijeru i da im ubacis kucicu(od sperploce sa gnezdom).Zenka verovatno zeli da prikuplja materijal za gnezdo,te zbog toga grize hranilicu.
 
poz stavio sam kucicu pre dvadesetak dana a primeti sam da je pre jedno dva tri dana zenka pocela da ulazi.evo sad vidi zenka usla a muzjak je hrani,malo bilo tako pa je izasla napolje,da li znaci prostom logikom ako vidim da recimo ne izlazi u toku dana onda je snela ilezi,posto mi je kucica u kavezu pa ne mogu da vidim
 
Imas sigurno kod nekih lokalnih odgajivaca ,valjalo bi ti da kupis od nekog poznato da ti neko neuvali ,posto se takvi parovi jako retko prodaju obicno neko ko hoce nesto da skartira onda prodaje.
 
jan kupio sam mlado imas slike iznad,ali ne znam da li ce i kad da se pare.stavio sam kucicu,mazze se,hrane i ceskaju ali jos uvek nista,a ja sam malo nastrpljiv pa mi je lakse da kupim gotov par nego da cekam ovaj,a mozda i uopste i ne pare se.ako neko moze neka mi pomogne pa se raspita gde ima.hvala!

- - - - - - - - - -

ima li PKB neko kod tebe ajd raspitaj se

- - - - - - - - - -

jan kupio sam mlado imas slike iznad,ali ne znam da li ce i kad da se pare.stavio sam kucicu,mazze se,hrane i ceskaju ali jos uvek nista,a ja sam malo nastrpljiv pa mi je lakse da kupim gotov par nego da cekam ovaj,a mozda i uopste i ne pare se.ako neko moze neka mi pomogne pa se raspita gde ima.hvala!
 
Tigrice se inace dosta lako uparuju ima moj kolega egzote,kanarince itd e neznam dali ima jos tigrice imo je inace pre nisam bio odavno kod njega ,on se inace bavi sa time ceo sprat kuce i potkrovlje mu je puno ptica ,a neke otpornije su i napolju po voalijerama spojio je covek lepo i korisno iz ljubavi i hobija napravio je biznis i lepo prolazi .

Gledaj sad pokusaj da im pruzis vise mira i da ih neuznemiravas konstantno i icice to svojim tokom procitaj po netu vise informacija kad su najpovoljniji periodi itd ....

- - - - - - - - - -

Tigrice se u zatočeništvu dosta uspješno uzgajaju i razmnožavaju, kako u uzgajivačnicama
2.%20dan.JPG
gdje se trudi oponašati prirodno razmnožavanje i gdje se drže u jatu, tako i u domaćinstvu gdje se drže jedan do dva para.
Ženke sa godinu dana starosti postaju spolno zrele i u toku jedne godine optimalno je da imaju dva do tri legla.
Obično snesu 5-7 nekada i do 10 bijelih jaja veličine 9 x 15 mm. Pošto snese drugo jaje, počinje da leži na njima, s tim što jaja snosi svaki drugi dan. Period inkubacije traje od 18-21 dana, a mladi po izleganju ostaju u gnezdu 4-5 nedelja. Dve nedelje nakon izlijetanja iz gnezda, a to je period u kome uče od roditelja da se sami hrane i usavršavju letenje, mladi su osposobljeni za nezavisan život, pa napuštaju roditelje.
DSC00998%20%28Small%29.JPG
Kućica za parenje treba da budu napravljene od daske ili debele šper-ploče, veličine 20 x 15cm u bazi i visine 20cm, sa otvorom od 6cm u prečniku. Dijagonalno od ulaznog otvora na podu treba napraviti udubljenje prečnika 6-7cm i dubine 1cm u koje će ženka položiti jaja i ležati na njima.


- - - - - - - - - -

Pozajmljeno sa sajta tigrice.
 
ajd vidi PKB sa njim ako ti nije tesko ima li tigrice i kolika bi bila cena?naravno mislim na par koji je izvodio mlade.ajd ako ti nije tesko i unapred ti VELIKO HVALA!

- - - - - - - - - -

a da ovo sto si pisao o tigricama sve to znam citao sam i uzduz i popreko po netu,sve sam im to pruzio sto su rekli ali u praksi je to malo teze.a inace ne znam koliko su moje tigrice stare tacno posto sam kupio u zoosopu,pa bi sad uzeo od nekoga kao sto je taj tvoj kolega mozda je bolje.
 
Nazad
Vrh