Pšenica Apache

Skinut danas .Od 400kg semena dobio blizu 20 t Sutra ću znati tačno pošto jedna prikolica nije predata.Površinu ne znam.Curi ko luda .Evo jedne odvage gde se sve vidi
P6240118.JPG

P6240116.JPG

P6240115.JPG

Potpisao da ti se isplati 0.00 dinara. Nemoj samo da oni to uzmu zdravo za gotovo i ni dinara da ti ne daju.

2ilo47k.jpg

Moj komšija posejao prvu reprodukciju Apača i uz kompletnu agrotehniku navršio prosek 4100 kg/kj.

Ja sam takođe sejao prvu reprodukciju.Sutra završavamo pa ću da napišem naš prosek i šta smo uložili.

Da se malo našalim, ali apač je rodio više od 9t/ha.
Stvar je u tome da je površina samo 1.5 dulum(0.15ha) iza kuće , bila bašta godinama pa se nemože uzeti kao neki primjer,ali znači da teoretski može.Pogotovo je zanimljivo da kiše praktično nije ni bilo od marta i da nije izgledao ništa spektakularno.Djubreno je fest,ne sjećam se koliko ali predsjetvu 15ka i dvije dobre prihrane kanom .Mislio sam da će izleći ali nije.Išo sam 2 puta prosarom.
Izgleda ipak da je pšenici nešto pogodovalo ove godine.

Mnogo njih hvali i kod nas Apach mada ja sam imao juce priliku da kosim 1 ha i prinos je bio od nekih 4200 kg. Nekako redak je bio, posejan je sa 130 kg po kj. Dali je bilo zbog vode ili bokorenja neznam ali nije valjalo.

Apac rodio u proseku 5483 kg po hektaru a sejan je semenski s time da je na nekim njivama bilo i 6t a na nekim 5t po hektaru a razlika je u kvalitetu predsetvene pripreme.

Čini mi se da je kod Apača bitna gustina.Izgleda da je dobro skroz rijetko pa da se izbokori ili baš gusto pa da se uopšte ne bokori.Moguće ako je neki odredjeni srednji sklop da je za njega kritičan i da se ne bokori a opet to mu nije dovoljno za sklop na kraju pa se providi.Ne pominjem nikakve brojeve ,nisam siguran al čini mi se da mu je sklop najbitiniji.

posto spominjete gustinu ja sam sejao tavanke sa 130kg po kj,baceno u prolece 100kg urea a prinos 4150 jus po kj,na drugoj parceli(nizi teren) sve ista agrotehvnika isti dan i prinos 3700 po kj i jos jedna pacela sve isto 3450 po kj,svugde pred usev suncokret i tanjirano.

nista,al ove planiram,trebalo je ici sa 150 kg ure-e al smo se bojali da nepolegne jer je bilo ekstra,da neidem u off posto je tema apac imao sam na 5.5kj pola renesanse pola euklid,dvaput prskano od leme i dobilo je jos plus na 100kg uree 100 san i podjubreno preko lista kad je prskano od leme a prinos za pohvalu 2450kg po kj,ta parcela je zasejana 18.11(uzeo u arendu)

posto spominjete gustinu ja sam sejao tavanke sa 130kg po kj,baceno u prolece 100kg urea a prinos 4150 jus po kj,na drugoj parceli(nizi teren) sve ista agrotehvnika isti dan i prinos 3700 po kj i jos jedna pacela sve isto 3450 po kj,svugde pred usev suncokret i tanjirano.
kod nas ko je toliko bacio dobio je toliko po hektaru
ili su ta vaša jutra na sprat :ideja:

Nazad
Vrh