Pšenica 2025-2026

Ja još nisam posejao, vidim da će biti lepog vremena posle ove kiše...

Ja sam 2 jutra sejao pšenicu na ječam pa po celoj njivi ima samoniklog ječma. Šta raditi? Da li ostaviti ili uzorati?

isto drugrar je imao neku osjecku nemogu se setit imena al isto pola pola ta osjecka curila oko 300kg bise po jutru iprotein blizu15 a monvisa isto protein mu bese oko 11

nisam sejao al sam skidao letos jednom usluzno.na istoj njivi od 7j pola obiwan pola mnoviso.obiwan bolji 600kila po jutru i protein 13 a monvisoi bio ispod 11.monviso na oko lepsi i vise slame al necuri bas
Eto sad, u opisu stoji da su proteini od 12,5 do 14,5 Prilikom odabira sorti najbolje se raspitat a ne citat sta proizvodjac napisa
Da sam pre ovo znao ne bi je ni u snu odabrao da sejem.
Sta sve utice na visinu proteina?

Pa letos sam predavao u Zitopromet i tu je cijena bila razlicita zavisno od hektolitra ali cini mi se da sam cuo pricu da su se negde gledali i proteini, mozda i gresim

Zato treba da se radi neka mehanička obrada odma posle skidanja pšenice ili ječma. Isprovocira se nicanje i ima vremena da se do jeseni uništi taj ponik...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Ako ga ima dosta a parcela je totalisana nakon žetve moguće da nije bilo dovoljno padavina da pospeše nicanje a moguće je i da je kombajn dosta prosuo pošto ga ima po celoj njivi.

Nazad
Vrh