Pšenica 2025-2026

Da li smem da sejem pšenicu koristio sam u prethodnom usevu Rampu u dozi 0,3 litre na hektar?

Poslednja izmena:
Bilo je korova nakon tretmana a intimne bilo povrće pa je se navodnjavalo, najverovatnije ću posejati...Kad pravi klomazon probleme kada pšenica niče ili kasnije ??

U principu ako nije bilo kise da sabije tu hemiju u nize slojeve, bude problem kada psenica nikne, padne kisa i aktivira tu hemiju. Mi smo imali to ove godine, na jednoj parceli, bilo 3 t psenice po kj, mucila se dugo, jos smo radili pripremu gruberom

Ja imam nesto psenice posejano na sojistu gde je islo 0.25l/ha klomazon(480gr/l) ,samo tanjirano,bila susa,videcemo sta ce biti.Imao sam vec jednom ili 2 puta da sam sejao psenicu nakon klomazona slicna doza,nisam primetio nekih problema.

9954374844e41e0af0303429970a69b7.jpg

Setva 12.10 Anapurna, prošle godine ovako je izgledala u decembru.

Ja imam ove godine na par parcela posejane psenice u sojistu gde je koriscen i Klomazon.
Obrada, kratka tanjiraca!
Videcemo sta ce biti!
ak bude kisna normalna jesen i zima ne sekiraj se.problem druze veliki ak bude suva jesen i zima.u prolece 2023 sve parcele sem jedne gde je na jednom delu koriscen klomazon presejao.a tu gde je koriscen kolmazon bilo 21m a drugi deo parcele gde nije koriscen bilo 36m psenice.drugi je predusev al ovde je skoro uvek nesto bolje curila psenica na sojistima.bude retka nejednaka listovi izbeljeni a uslovi ove godine od primene i dosad su idealni da bude dosta stete druze od klomazona

ak bude kisna normalna jesen i zima ne sekiraj se.problem druze veliki ak bude suva jesen i zima.u prolece 2023 sve parcele sem jedne gde je na jednom delu koriscen klomazon presejao.a tu gde je koriscen kolmazon bilo 21m a drugi deo parcele gde nije koriscen bilo 36m psenice.drugi je predusev al ovde je skoro uvek nesto bolje curila psenica na sojistima.bude retka nejednaka listovi izbeljeni a uslovi ove godine od primene i dosad su idealni da bude dosta stete druze od klomazona
Ko sto sam rekao, videcemo!
Inace danas sam bio do Alibunara i imam dve parcele u drugu duz od glavnog puta i dve do puta, iznenadio sam se kad sam video da je psenica vec 80% vani!

Sejao sam noću bez svetla tako da je ovo odlično ispalo
Да, али је била месечина.
Код мене још није ништа изашло. До недеље би требало. Сејао сам око 10. октобра али је било јако суво. Од ове кише ће изаћи.

moja sejana 15 og za vikend bilo 42l kise. danas malo otkopam i zrno lepo nabubrilo i pustilo klicu. za 5 dana je napolju nadam se

Nazad
Vrh