Pšenica 2025-2026

Jel ti pomaže nešto da potražim tu kod mene?
A ako hoćeš prvu reprodukciju to imam ja, ako ti nešto znači s obzirom na daljinu....
Hvala puno, ali daleko mi...

Ja je kupio u agrar petroviću. Hteo asterion al nije bilo pa ajd avenju
Nema ni kod njih vise, zvao drugara koji radi tamo.

U BN gdje uzimam imaju ili su imali 45 sorti psenice, tako mi bar ona gospodja rece.
Ne bih smeo da se igram, pre neki dan jedva preneo 20l nafte, bukvalno ih molio :(

Juce posejano,danas pretrcao

Montekristo i Apilko,otislo izmedju 145-150 kg po jutru
100kg 12-32-16

Sad se nadamo ovoj najavljenoj kisi
d3RKg4J.jpeg

Koji asfalt? Pa ne živi se u centru grada ili nekog većeg naselja.... A ako je već tako, kembridž se ostavi na salašu ili kod nekog prijatelja, rođaka koji je blizu tvojih njiva pa vožnje po asfaltu nema ili tek nešto malo. A i do njive kada ideš, znaš po čijoj njivi možeš da prevučeš valjke bez posledica.

Dobro kod vas je to drugacije, kod nas nema salasa a retko ko ne mora da izlazi na asfalt, a ne znam kako bi se zavrsilo da ovim prodje kroz selo a i milicija samo svrcka, a sto je najgore ne znam ni do njive kako bi stigao jer su putevi unisteni da se jedva i traktorom prolazi, to sve zivo razorano, istanjirano i zatrpano stapovima suncokreta i kukuruzovinom, kako ko sta izvuce iz njive sve ostavi na putu

Ovde su culi za akciju sjebi sve sto mozes sta te briga za drugoga, plug se spusta na pola puta, tanjiraca se okrece po putu bez dizanja i sve sto moze da se izvuce iz njive ostavi se na putu i cim padne kisa trk traktorm u njive da raskopas sto vise

Ceo stig komasiran, putevi pravo ucrtani a u stvarnosti krivudavi jer se tako što kaže kolega ore put i tanjira i onda ostali obilaze i tako put se iskrivi u komšijinu njivu, drvo ako ima niko ne seče granje i tu naravno put ide kod komšije.

Takvima se sa drljačom ili spremačem sve lepo vrati nazad a plugom se naore put (do kamena međaša se obično ore) i izdigne da bude ocedit. E sad što je neko munjen pa čim padne 2l odmah trči u atar, tom ne pomaže ni lopata po leđima... Bilo je i ovde takvih, puno. Sad ih je manje.

Imao bi ceo dan da radiš i ne bi očistio puteve. Većina su zakupci pa ih baš zabole u trećem selu da brinu o putu, moraju da požure da završe sve pa ne gledaju da li su na putu ili u njivi.

Imao bi i on dve brazde u dijagonalu takve da ih vidi i oseti par godina. S takvima ne može drugačije. E sad ako su polupani do te mere da potegnu pucu i ubiju (video u Mačvi), onda jbo put.

Nazad
Vrh