Pšenica 2025-2026

Planiram jednu njivu na strnjište da posejem ječam. Tanjirano jednom, planiram jos jednom pred setvu.
Kakva su iskustva sa bauljarem i ostalim insektima?
Kada i čime prskati?

Planiram jednu njivu na strnjište da posejem ječam. Tanjirano jednom, planiram jos jednom pred setvu.
Kakva su iskustva sa bauljarem i ostalim insektima?
Kada i čime prskati?
Problem je ako je komsija imao psenicu a nije obradjivao onda se pojavi bauljar, ovako ne ja vec godinama na nekim parcelama po 2 god psenica na psenicu ...

Prave derikože ovi semenari. Daj bože da ne uvedu i subvencije za đubrivbo, otiće sva mešana na 100 dinara.

setva ječma
20251002-162806.jpg
20251002-162813.jpg

Nema sta da se ceka. Kod nas ne moze bar jos 3-4 dana da se udje u njive,a to ce vec biti 12-13.oktobar tako da mi krecemo tad ako sve kako treba.

Kod nas može da se uđe ali je suvo...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Prosli vikend razbacao djubrivo i tata poceo tanjiracom. Posle kad sam zavrsio i presao na tanjiracu vidim da izvaljuje grudve. Sad to stoji do vikenda, planirali smo setvu a suvo haos.
Svaki dan nerviranje i gledanje prognoze kako cemo spremiti sad te grudve :-(

Nisam razmisljao o setvi pre 20tog, ali mozda krenem i ranije da se iskoristi lepa vlaga. Strah me da ne krene suvo vreme na duzi period kao prosle jeseni pa je nicala u decembru i ako je sejana 19, 20, 21 i 22.10 Imam doduse da odradim jos jedan prohod. Dok to zavrsim taman 15ti, valjda nece biti prerano zbog raznoraznih insekata i bolesti

Nazad
Vrh