Pšenica 2025-2026

Da li ima efekta da sad prscem protiv leme , dva put sam prskao psenicu i oba puta sam radio zastitu protiv leme medjutim danas sam isao gledat i ima je opet. Na nekim listoviima se sasusila-uginula ali opet je ima. Listovi psenice su promenili boju verovatno zbog te napasti te me zanima da li joj sad u ovoj fazi moze znatno smanjit prinos, cvat je prosao i valjda sad naljeva zrno a radi se o sorti Monvisio koja je rana (srednje rana) psenica i zasad se dobro drzi

Insekticid sipaj na njivi ako bas moras da tretiras po suncu (bolje izjutra ili uvece).Jako su nestabilni na ovim temperaturama, a pogotovo ako se jos vozas do njive pola sata- sat. Nekad sam i ja par puta ponavljao ali vise ne. Ako je jos u mlecnom zrenju psenica, zastavicar zelen bar 50-60%, ima nade. I promeni aktivnu materiju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zastavicar nije svugde zelen ali i onaj sto je "zelen" nije bas u zdravom stanju nego ima bele tragove na sebi
Jel to znaci da bi trebao ipak odraditi zastitu sobzirom da je vec koliko toliko formirano zrno? . Mislio sam da joj sad sledi zrenje.
U mom kraju su mnoge psenice za kratko vreme pozutele . vidno promenile boju

Sale ako zetva krene od 15og, svi smo u problemu sa karencama ne svojom voljom naravno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh