Pšenica 2025-2026

Mnogo mi moćno izgleda Solindo za sada.
8418b0b5c0f2658a3378f48170a037a6.jpg

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Juče su pšenice već izgledale podjednako loše kao pre ove zadnje kiše.
2-3 dana su izgledale dosta dobro posle kiše, čovek bi pomislio biće od njih nešto. Kad ono međutim....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

@milovan vrsac

Nisam ga kontrolisao na protein pošto tek od ove godine će ovamo gde sam predavao primati pšenicu po proteinu.Samo su merili hektolitar.Videćemo ove godine.Koliko sam čitao o njemu piše da je dobra proteinska sorta.Ovo je prva godina posle dugo godina da nisam sejao ni LG a ni KWS sorte.Ove godine posejan Monviso i Passion.
Monviso posejan na predlog burazera jer ga je on imao prošle godine.

Juče su pšenice već izgledale podjednako loše kao pre ove zadnje kiše.
2-3 dana su izgledale dosta dobro posle kiše, čovek bi pomislio biće od njih nešto. Kad ono međutim....

Sad bas obisao, ufitiljile samo tako i mali broj zrna po klasu. Vlaga je vec dobro pobegla

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Reagovanja: Vik
Svašta ljudi pokušavaju

Ne pokušavaju, ovo Amerikanci rade već koju deceniju u nazad. Sad kako će to kod nas proći pitanje je zbog sve žešćih suša,za ovako združene useve presudne su padavine.

Svašta ljudi pokušavaju

Ovo se radi u svetu, sa modifikacijama i posebnim masinama ali takodje u regionima sa vise padavina. Nisam siguran da ce biti neke racunice sa sojom. Znam Dejana, u mom je komsiluku, soja odavno kod nas nema sta da trazi na njivama. Mada mi pada na pamet expres suncokret. Teibenuron metil moze da se koristi i u psenici. Mozda pokusam neku malu parcelu naredne godine sa suncokretom. Samo bi isti trebalo kasno posejati kako bi moglo ovrsiti psenicu bez da se osteti suncokret.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Koliko izgubiš pšenice zbog sklopa u tim trakama, suncokret NEMA sanse da to nadoknadi.
Ja bih bio zadovoljan samo jednim "dobrim" rodom nečega u jednoj godini, nego kod nas neće ni to zadnjih godina.

Ovo vreme ce preseci mnoge psenice bez obzira da li su pokisle, ili ne. Mi smo zaista imali, za sad, srece i lepo smo pokisli, ali na losijim zemljistima naprosto nema sanse da izdrzi jos dugo. 30 C je za psenicu ubitacno.

Prskao sam psenicu Axialom i Sekatorom medjutim od silnih kisa krenula mi ambrozija, trenutno je visine do polovine psenice pa me zanima da li ce psenica uspjet da uzri pre nego sto je osvoji? Nikad mi se to dosad nije desilo, u svim ostalim parcelama je psenica cista bez i jednog struka korova

Nazad
Vrh