Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja namestio od cevi za odvod fi160 i lima namestio kao levak i samo lopatom sipa u levak a kroz cev ide u sejalicu za 3min puna oko 700kg još ako nema dovoljan pad malo podignemo sanduk kipom i ide kao podmazano.
Ja sam pravio drveni levak i puni se kantama,ali je tezak za nosenje.
Da li moze slika tvog levka?

Danas prva zastita protiv insekta.

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока
58a6df76a1f95bc330618b5b5f31e9e1.jpg

Valjda će da zahladi dok moja pšenica nikne. Sejana od 10og oktobra pa na dalje, pa evo je još stoji u suvome......
Inače danas kopao rupe za neke voćke, 30cm koliko sam duboko kopao zemlja suva kao barut. Ovo nije normalno.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Za cikade je tu prskalica i hemija,prosle godine smo prskali i bilo je dobro.Prosle godine je psenica u prve mrazeve usla gusta kao tepih i izbokorena dobro a tako i treba biti,to je neka osnova za dobre prinose po meni.Ove godine nista od toga koliko vidim,tek sad pocela je da nice na 90% povrsina ovde po atarima u mojoj okolini...

Setva psenice uz pomoc donder rasipaca(ili nekog drugog, nebitno), da li bi neko hteo da napise kakva su stelovanja rasipaca, iskustva, koji je predusev, koju prikljucnu masinu terate pre i posle ?
Da li odstupa prinos od setve klasicnom sejalicom?

Setva psenice uz pomoc donder rasipaca(ili nekog drugog, nebitno), da li bi neko hteo da napise kakva su stelovanja rasipaca, iskustva, koji je predusev, koju prikljucnu masinu terate pre i posle ?
Da li odstupa prinos od setve klasicnom sejalicom?
Ako nastavi kisa da pada svaki drugi dan i ja razmisljam o toj varijanti...rasipac+drljaca+kembridz.

Priblizno kao za ureu, sejao sam i na suncokretu i na kukuruzu.. Posle mala tanjiraca napred diskovi tek malo zakoseni nazad ispravljeni skroz i ne prebrzo.. Nisam za drljacu ili spemac da ne bi vukla seme zbog zetvenih pstataka.. Paznju samo da vetar ne zanosi seme.. Prinos nisam uporedjivao ali bilo je i 47 8 po kj sa ciklonom kad je godina prava.. Nekad bolje poseje ova kombinacija nego neke sejalice sa slabijim potiskom u losijim uslovima.. Poenta je samo dobro zatrpati seme..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh