Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
20kj sofrua danas posejano (nek mu je laka zemlja), sutra još 10 pa prelazimo na avenue nekoliko kj....
Inače domaće seme dorađeno yuntom, oko 120kg/kj sejemo.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Da li je nešto efikasnije protiv glodara na njivama od pšenice sa cink-fosfidom ? Koja je cena i gde kupiti ?

Ja kupujem za mišove one "cigare" mamke u obliku minijaturne cigare ali to bacam samo uproleće. Vidim da više voledu to da grickaju od klasične pšenice sa cink-fodfidom. To stavljam i u kombajn sav sunđer su u stanju da izglođu preko zime ali cigare tamane. Ne sećam se koja je cena ali nije bilo nešto skupo jer mi je ostalo nekoliko pakovanja od prošle godine. A i ovi putujući vetrerinari dele to zabadava kada naiđu.

Neko je spomenuo sort Nikol. E to je bila sorta za mene najbolja sejao sam i 4 reprodukciju od nje i Bog da te vidi. Ali ne mogu više da je nabavim ovde kod mene. Strašna sorta. :love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love:
Meni bio sa prinos exstra ali u reprodukciji ga bolest i oce redak da ostane i hektolitar udare kise izgubi mnogo njega mi najvise viroza napadala

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Da oće malo bolest ali i ovako prskam dvared za bolesti a za hektolitare žito prskam sa onim folijarnim 20 20 20 ili 10 24 15 po 4kg po lancu u dva puta kada naliva zrno i hektolitar je uvek 78-79. Srećom ta viruoza nema kod nas. Ali da može da se nabavi svake godine sa prvom reprodukcijom nema problema sa Nikol. Bre vlat dugačak ko mačkin rep. Prelepa sorta da je imam nijedna druga mi nikada ne bi trebala.

Imao sam posejano nikol uporedo sa avenue pre par godina. Ipak je avenue bolje curio u žetvi.....

Ovde kod mene je ima nikol u svim apotekama ali nekako ja sam istretiranu podsemesku i 3,5 iso i zna da bude retka ne znam zasto a semensko uvek 220 po hektar

Mali off, ali evo kod nas vise nigde nema semena pivskog jecma, stocnog mozda po negde, ali zato psenicu nude samo tako.Slab je odziv reklo bi se.

Kod nas pšenice ima ali samo ono standard od noviteta nista pobeda i dalje najtrazenija

Ma za setvu je rano ja sam najbolje prinose imao u novembarskoj setvi ja idem danas seme da kupim ili cu ns 40s ili ingenio ako ne tu je pobeda

Kod nas ih je dosta vec posijalo zadnja 3-4dana, oni sto su u zetvi hvalili kasnu sjetvu sad su prvi usli u njive sa sijacicama
Al kolicinski nece biti puno psenice kod nas posijano, kod vecine kako sam cuo samo da pokriju minimalno koliko moraju imat psenice po zakonu za poticaj

Sent from my iPhone using Tapatalk

Od tanjiranja do setve, znači 2-3 dana, miševi naprave čudo po njivama. Za nedelju dana posle setve planiram obilazak i prihranu miševa. U suprotnom napraviće haos po posejanom žitu.....

Ima ih čudo jedno. Ako se ne krene kolektivno sa trovanjem, bice bome problema

Inace, ispeglani tereni, i krenuli sa setvom pre neki dan, zbog najavljenih kisa, a od kiše sad stoji k....
26e2d13dd0cb40eb95af1a5c1ebf7fec.jpg

Poslednja izmena:
Juče sam počeo setvu,uradili 10 kj ali definitivno odustajem do daljnjeg.Vlage nema u setvenom sloji a miševa ima i gde je spremljeno pre 7-8dana i to se rupe vide iz traktora nenormalno velika populacija
Pitanje kako ih trovati?
Fizički je neizvodljivo da uradimo svaku rupu,ako i komšije ne rade ne vidim neku svrhu.
Da li čekati neku promenu vremena ili trovati na drugi način i koji?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh